Φαίνεται ότι οι τελευταίες εκδόσεις του λογισμικού της Xiaomi μόνο bug φέρνουν. Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι μετά την αναβάθμιση στο Android 10 το Xiaomi Mi A2 Lite πέφτει σε boot loop ή δεν ανοίγει καθόλου. Τώρα, ένας χρήστης του Reddit, ο GSynergy, ανέφερε ότι η αναβάθμιση χάλασε την οθόνη της συσκευής του.

Σύμφωνα με τον GSynergy, το Xiaomi Mi A2 Lite άργησε να κάνει boot μετά την αναβάθμιση. Μόλις το smartphone άνοιξε, ο χρήστης παρατήρησε ότι η LCD οθόνη είχε πάθει ζημία.

Το ίδιο πρόβλημα αναφέρουν ότι αντιμετώπισαν και άλλοι χρήστες. Να σημειώσουμε ότι οι χρήστες ισχυρίζονται πως η οθόνη τους δούλευε κανονικά πριν την αναβάθμιση και δεν παρουσίαζε σημάδια αλλοίωσης.

Μία πιθανή αιτία για τη ζημία στην LCD οθόνη θα μπορούσε να είναι κάποιο bug στον kernel, το οποίο στέλνει μεγάλη τάση στο backlight με αποτέλεσμα να το καίει.

Ένας χρήστης αναφέρει ότι είχε ακριβώς το ίδιο πρόβλημα και κάνοντας flash το MIUI 10.0.17, για το Redmi 6 Pro που είναι η κινέζικη έκδοση του Xiaomi Mi A2 Lite, το πρόβλημα λύθηκε.

Όπως και να έχει η Xiaomi δεν έχει βγάλει κάποια επίσημη ανακοίνωση για όλα τα σφάλματα που δημιούργησε η αναβάθμιση στο Android 10, τόσο για το Mi A2 Lite όσο και για άλλα μοντέλα της εταιρείας.

Το θετικό είναι ότι η αναβάθμιση δεν είναι πλέον διαθέσιμη για εγκατάσταση. Τώρα, αν τύχει και λάβετε καμία ειδοποίηση για ενημέρωση λογισμικού, καλό είναι να μην την κάνετε. Τουλάχιστον πριν η εταιρεία ανακοινώσει οτιδήποτε νεότερο.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.