Η MediaTek κατάφερε να ταράξει τα νερά με την ανακοίνωση του Dimensity 9300, στα τέλη του περασμένου έτους και ήταν το πρώτο chipset χωρίς μικρούς πυρήνες για εξοικονόμηση ενέργειας. Όλα δείχνουν πως ο Ταϊβανέζος κατασκευαστής θα συνεχίσει και τον Dimensity 9400 που θα ανακοινωθεί στα τέλη του τρέχοντος έτους.

Σήμερα έρχεται ο Digital Chat Station για να διαρρεύσει περισσότερα στο Weibo, αναφέροντας πως ο Dimensity 9400 όντως δεν θα έχει μικρούς πυρήνες για άλλη μια φορά και θα δούμε Cortex-X5, Cortex-A4 και Cortex-A7xx. Δεν μας αποκάλυψε την διάταξη, αλλά αν είναι σαν τον Dimensity 9300 θα δούμε 1xCortex-X5, 3xCortex-X4 και 4xCortex-A730.

Φαίνεται πως είναι ένα τρομερά δυνατό chipset, που θα δυσκολέψει πολύ την Qualcomm για να τον ξεπεράσει με τον Snapdragon 8 Gen 4. Από την άλλη η Qualcomm έχει επιβεβαιώσει ήδη την χρήση των νέων Oryon πυρήνων. Μένει να δούμε αν οι πυρήνες Oryon θα είναι καλύτεροι, αν και τα πρώτα benchmarks από τα δύο chipsets, δείχνουν υπεροχή υπερ του Dimensity 9400.

Τα δύο chipsets θα είναι φτιαγμένα στα 3nm για καλύτερη ενεργειακή απόδοση και μεγαλύτερες επιδόσεις.

Ο Digital Chat Station αναφέρει επίσης πως ο Dimensity 9400 έχει προγραμματιστεί για κυκλοφορία τον Οκτώβριο, οπότε τα πρώτα smartphones με αυτό το chipset θα κυκλοφορήσουν πριν τα τέλη του 2024.

Ο leakster ισχυρίζεται επίσης πως θα δούμε και τον Dimensity 9300+ τον Μάιο, σαν ανανεωμένη έκδοση στα μέσα του έτους. Πρόσθεσε πως θα έχει μέγιστη ταχύτητα χρονισμού στα 3.4GHz και μια GPU χρονισμένοι στα 1.3GHz. Για να έχουμε μέτρο σύγκρισης, ο Dimensity 9300 είναι χρονισμένος στα 3.25GHz.

Αλητεία: Το Υπουργείο Δικαιοσύνης την ΗΠΑ δεν θέλει αποκλεισμό του TikTok αλλά να πουληθεί

Πραγματικά ελπίζουμε να δούμε περισσότερα τηλέφωνα με τον Dimensity 9400, καθώς τα μόνα τηλέφωνα στην παγκόσμια αγορά με τον Dimensity 9300 είναι τα vivo X100 series.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.