Πως μπορεί να χωρέσει ένας αισθητήρας 1 ιντσών σε smartphone; Στο video που ακολουθεί από τον WekiHome και ο οποίος κάνει βίδες ένα Xiaomi 12S Ultra, παρουσιάζεται με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο πόσο μεγάλο είναι το module σε σχέση με τον 1/1.3” ISOCELL GNV.

Xiaomi 12S Ultra

Όπως σημειώνει το phonearena.com, τα εν λόγω optical formats είναι κάπως παραπλανητικά. Δηλαδή, αισθητήρας 1” δεν σημαίνει ότι έχει διαγώνιο 1” . Κάτι τέτοιο καθιστά τα μεγέθη σύγκρισης κάπως περίπλοκα για αυτό στη φωτογραφία βλέπεις μια σύγκριση του αισθητήρα IMX989 του Xiaomi 12S Ultra με το 1/1.28″ GNV module.

Δες επίσης πόσο χώρο καταλαμβάνουν τα τρία κάμερα modules. Η 5x periscope και η 48MP ultrawide είναι όσο πιο κοντά γίνεται, αλλά και πάλι δεν υπάρχει αρκετός χώρος για τη μητρική και το Snapdragon 8+ Gen 1. Η 4.680mAh μπαταρία χρειάζεται και αυτή χώρο.

Η λύση, είναι το να στοιβάξει στην ουσία δυο PCBs για να υπάρχει αρκετός χώρος για όλα τα εξαρτήματα, το chipset, τη RAM, τον αποθηκευτικό χώρο.  Σε κάθε περίπτωση, το κυρίως camera module έχει πάχος 11.06 mm.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.