Τα νεότερα smartphone της Google, τα Pixel 6 και Pixel 6 Pro, χρησιμοποιούν το Tensor SoC της εταιρείας. Ωστόσο, δεν κατασκευάζονται όλα τα μέρη του chipset in-house. Για παράδειγμα, το Tensor χρησιμοποιεί τους πυρήνες CPU και GPU της ARM και το 5G modem Exynos της Samsung. Πρόσφατα διαπιστώθηκε ότι μία αμερικάνικη έκδοση του Samsung Galaxy S21 αποδίδει πολύ καλύτερα από το Pixel 6 Pro σε επίπεδο 5G.

Σύμφωνα με δοκιμή που έκανε το PCMag, το Galaxy S21 (με Snapdragon 888) ήταν σε θέση να χειρίζεται σήματα 4G και 5G καλύτερα από το Pixel 6 Pro που έχει modem Exynos. Το Galaxy S21 έπιανε καλύτερο LTE σήμα σχεδόν σε κάθε σενάριο κατά 2-5dBm. Αυτές οι δοκιμές έγιναν στα δίκτυα της T-Mobile και της Verizon στις ΗΠΑ.

Στις δοκιμές για 5G, το Google Pixel 6 Pro δυσκολεύτηκε να φτάσει ταχύτητες λήψης άνω του 1Gbps, αλλά το Galaxy S21 έφτασε εύκολα σε ταχύτητες λήψης άνω των 2Gbps. Σε δίκτυα 5G μεσαίας ζώνης, το smartphone της Samsung τα πήγε καλύτερα σε έξι από τις επτά δοκιμές.

Σε ορισμένες περιπτώσεις φαίνεται ότι το Pixel 6 χάνει εντελώς τη σύνδεση με το δίκτυο για λίγα δευτερόλεπτα κατά την εναλλαγή μεταξύ LTE, 5G, και 5G UWB (mmWave), αλλά δεν μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα εάν πρόκειται για πρόβλημα hardware ή λογισμικού. Όσον αφορά τη λήψη σημάτων δικτύου κινητής τηλεφωνίας χαμηλής ζώνης σε αγροτικές περιοχές, το Google Pixel 6 Pro φάνηκε να έχει καλύτερη απόδοση από το Galaxy S21.

Η σύγκριση δείχνει ότι γενικά το modem της Qualcomm αποδίδει καλύτερα από το modem Exynos που έχουν τα Pixel 6. Ας ελπίσουμε ότι η Samsung θα βελτιώσει τα 5G modem της με τον Exynos 2200 που θα κάνει ντεμπούτο στη σειρά Galaxy S22.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.