MLS iQTalk Crystal Max

Εδώ και μερικές ημέρες, έχουμε στα χέρια μας το MLS iQTalk Crystal Max, που είναι και η νεότερη και δυνατότερη συσκευή της ελληνικής MLS. Όπως είναι λογικό, το review ήρθε και είναι αρκετά αναλυτικό! Πάμε να δούμε ποιο αναλυτικά την συσκευή, ενώ για του ανυπόμονους ακολουθεί το hands on video review!

Εμφάνιση

To MLS iQTalk Crystal Max, έρχεται με ανανεωμένη εμφάνιση και μάλιστα είναι αρκετά όμορφο. Με πάρα πολύ καλή αίσθηση στο χέρι και με αρκετά καλή ποιότητα κατασκευής, το MLS αφήνει πολύ καλές εντυπώσεις, από την πρώτη στιγμή που θα βγει από το κουτί του, το οποίο είναι και αυτό αλλαγμένο, από ποιοτικό πλαστικό και με ένα καπάκι που μετατρέπεται σε ηχείο για την συσκευή. Αν σας αρέσουν τα κινητά της MLS τότε το iQTalk Crystal Max θα το λατρέψετε, καθώς είναι το πιο όμορφο κινητό της εταιρίας. H MLS στο θέμα της ποιότητας κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, με την συσκευή να είναι και από ποιότητα κατασκευής, το καλύτερο MLS Smartphone μέχρι σήμερα!

 

 

Οθόνη

Η οθόνη του MLS iQTalk Crystal Max είναι η καλύτερη που έχουμε δει μέχρι στιγμής από την εταιρία. Με πολύ καλή χρωματική αναπαράσταση και πολύ καλές γωνίες θέασης, η θέαση του περιεχομένου μας είναι απολαυστική. Με μέγεθός που φτάνει τος 4.5 ίντσες, έχουμε ένα καλό μέγεθος οθόνης που κρατάει και την συσκευή σε καλά επίπεδα μεγέθους. Τέλος η τεχνολογία One Glass Solution που βλέπουμε στο MLS iQTalk Crystal Max, εξασφαλίζει καλύτερη απόκριση στην αφή!

vlcsnap-2013-11-22-13h32m20s21

Ήχος

Και σε αυτό τον τομέα, έχουμε το καλύτερο MLS smartphone. Ο ήχος είναι πολύ ανώτερος σε σχέση με το παρελθόν. Μάλιστα το καπάκι της συσκευασίας, είναι συγχρόνως και audio dock, το οποίο δεν χρειάζεται ρεύμα και καλώδια. Ακουμπάμε απλά την συσκευή πάνω του, και δημιουργεί φυσικό ηχείο, δίνοντας στο κινητό την απαραίτητη «καμπίνα» για να παράγει περισσότερο μπάσο και ένταση. Το αποτέλεσμα είναι πολύ καλό και εντυπωσιακό. Ακόμα και χωρίς το ηχείο, ο ήχος της συσκευής είναι αρκετά δυνατός και σε γενικές γραμμές ποιοτικός. Πάντως το ηχείο της συσκευασίας μας έκανε απίστευτη εντύπωση! Ότι πρέπει για παραλία και εκδρομή!

Κάμερα

Βελτίωση έχουμε και στην κάμερα του MLS iQTalk Crystal Max, που πλέον αγγίζει τα 12ΜΡ. Τα MP όμως είναι μόνο στα χαρτιά, καθώς η ποιότητα των φωτογραφιών, φτάνει τις τυπικές κάμερες των 8ΜΡ που βλέπουμε στις άλλες συσκευές της κατηγορίας. Η κάμερα έχει αρκετές επιλογές, όπως HDR και χρωματικά εφέ, ενώ  και οι ρυθμίσεις είναι πολλές για να βγάλετε καλύτερες φωτογραφίες. Η ποιότητα φωτογραφιών και βίντεο όμως δεν είναι κορυφαία, αλλά όχι απογοητευτική. Σίγουρα θα μπορέσετε να βγάλετε μια αξιοπρεπή φωτογραφία, όταν το χρειαστείτε.  Στο θέμα βίντεο, έχουμε ανάλυση στα 720p και σχετικά καλή ποιότητα. Το μόνο αρνητικό είναι η συμπίεση του βίντεο σε .3gp που δεν είναι και η βέλτιστη.

Δείτε τα δείγματα από την κάμερα της συσκευής.

Browsing

To MLS iQTalk Crystal Max είναι εντυπωσιακό στο browsing. Το είδαμε να πηγαίνει καλύτερα από συσκευές με πολύ δυνατότερο hardware. Όποια σελίδα και αν ανοίξαμε, οι επιδόσεις της συσκευής ήταν εντυπωσιακές. Σε αυτό τον τομέα το μόνο που μπορούμε να πουμε, είναι μπράβο.

Παιχνίδια

Το θέμα gaming δεν ήταν το ατού της MLS, μέχρι σήμερα. To iQTalk Crystal Max με την PowerVR SGX 531 GP και τον MediaTek MT 6577 μπορεί να τα βγάλει πέρα σε μια πληθώρα παιχνιδιών, ορισμένα από αυτά μάλιστα, αρκετά βαριά. Καταφέραμε να τρέξουμε αρκετά βαριά παιχνίδια με το ρυθμό καρέ να παραμένει σταθερά σε υψηλά επίπεδα.

Benchmarks

Στο θέμα των Benchmarks η νέα συσκευή της MLS δεν τα πάει καθόλου άσχημα. Συγκεκριμένα κατάφερε να σκοράρει 8187 πόντους στο Antutu και 3015 πόντους στο Quadrant. Μπορεί να σκορ να μην είναι τα υψηλότερα που έχουμε δεί, αλλά δηλώνουν πως η συσκευή μπορεί να τα βγάλει πέρα με τις περισσότερες εργασίες που θα του αναθέσουμε.

 

 

 

Εφαρμογές MLS

Talk & Call, είναι η πρώτη λειτουργία που είδαμε από την MLS στις συσκευές τις και στην ουσία καλεί την επαφή που υπαγορεύουμε στην συσκευή!

Talk & SMS και Talk & SMS in CAR, που στέλνουν SMS που υπαγορεύουμε στην συσκευή στην επαφή που θα πούμε εμείς φωνητικά.

Talk & Email, για υπαγόρευση κειμένου στα email μας.

MLS Talk & Drive, πρόκειται για ένα σύστημα πλοήγησης με πολύ καλούς ελληνικούς χάρτες, που δεν χρειάζεται να πληκτρολογήσουμε τη διεύθυνση, αλλά αρκεί να την πούμε απλά στην συσκευή!

Το Talk & Post λειτουργεί είτε από το Widget, είτε από την εφαρμογή, είτε κατευθείαν από την εφαρμογή του Facebook. Στην ουσία αυτό που κάνει είναι να ποστάρει Facebook status μόνο με την φωνή μας. Επίσης πατώντας το αντίστοιχο κουμπάκι στο πληκτρολόγιο, όσο είμαστε στην εφαρμογή του Facebook, μας επιτρέπει να υπαγορεύσουμε τις απαντήσεις μας σε αναρτήσεις φίλων μας. Μας έλειψε η φωνητική επιβεβαίωση για ποστάρισμα, οπότε για να αποσταλεί το Status πρέπει να πατήσουμε “αποστολή” από την οθόνη! Επίσης προστέθηκε και κουμπάκι στην εφαρμογή του Facebook για να υπαγορεύουμε τα κείμενα μας, οπουδήποτε μέσα στην εφαρμογή.

Η αναγνώριση δουλεύει αρκετά καλά στις περισσότερες περιπτώσεις, θα θέλαμε όμως και το κάτι παραπάνω, που είναι πιο καλή υλοποίηση, ώστε να μην χρειαστεί να πατήσουμε κάτι παραπάνω για αποστολή των κειμένων μας. Σε γενικές γραμμές όμως η φωνητική υπαγόρευση μας γλυτώνει αρκετό χρόνο από την δακτυλογράφηση.

 

Συμπεράσματα

To MLS iQTalk Crystal Max είναι καλύτερο από ότι το περιμέναμε. Με αυτή τη συσκευή, η εταιρία δείχνει πως ακολουθεί τον σωστό δρόμο και είναι καλύτερη από ποτέ. Καλή ποιότητα κατασκευής, καλή οθόνη και ήχος, ενώ έχουμε ικανοποιητικές επιδώσεις κατά την λειτουργία της συσκευής. Οι φωνητικές λειτουργίες δουλεύουν πολύ καλά και η πλοήγηση είναι πολύ καλή, αφού είναι MLS

Στον αντίποδα θα θέλαμε περισσότερη RAM και ίσως κάπως χαμηλότερη τιμή, αφού τα €249 ίσως είναι λίγο τσιμπημένα!

Κλείνοντας, το MLS iQTalk Crystal Max είναι μια πολύ αξιόλογη συσκευή, που σίγουρα πρέπει να κοιτάξετε αν κινείστε σε αυτή την κατηγορία συσκευών. Αν θέλετε απόλυτες επιδόσεις και τέλεια κάμερα, τότε ίσως να απογοητευτείτε. Αν από την άλλη αναζητείτε μια συσκευή με αξιοπρεπή με τα έξτρα καλούδια που μόνο η MLS προσφέρει, τότε το MLS iQTalk Crystal Max είναι για εσάς.

MLS iQTalk Crystal Max

 • Επεξεργαστής: 1000MHz Imagination MT6577 (DualCore)
 • Λειτουργικό σύστημα: Android™ 4.1.2 (JellyBean)
 • Μνήμη: 4GB και 512MB RAM
 • Διαστάσεις: 130,2*66,8*10 χλστ.
 • Βάρος: 143 γρ. (με μπαταρία)
 • Οθόνη: 4,5 ίντσες, LCD, qHD(540*960, 217ppi
 • GPS: Εσωτερική κεραία GPS, A-GPS support
 • Δίκτυο : WCDMA:2100MHz, GSM: 900/1800MHz
 • Συνδεσιμότητα: Bluetooth v3, Wi-Fi 802.11b/g, Υποδοχή microUSB (2.0)
 • Κάμερα: Μεγ. ανάλυση 12 ΜP, φλας
 • Δεύτερη κάμερα: Μεγ. ανάλυση 2MP
 • Μπαταρία: Li-Ion 1750 mAh
 •  Κάρτα μνήμης : MicroSD,/MicroSDHCTM (έως 32GB)
 • Ραδιόφωνο: Ραδιόφωνο FM με RDS
 • Χρώμα: Μαύρο/Άσπρο

 

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

5 ΣΧΟΛΙΑ

 1. βλεπω οτι το βαρος των 143gr δεν ειναι λιγο για κινητο. Εχω το lg L5 II me 100 περιπου και εινια τέλειο σε σχέση με το Lg P500 που ήταν γυρω στα 140 και με κουραζε. Κατα τα άλλα βλέπω ότι αξίζει. Μπράβο στους Έλληνες σχεδιαστές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.