Όπως έχετε δει από τις αναρτήσεις μας στο Facebook, κρατάμε στα χέρια μας το MLS iQTab Astro 3G. Πρόκειται για το νέο Tablet της MLS με υποστήριξη 3G δικτύων, το οποίο έρχεται στην τιμή των €249. Η συσκευή από τα χαρακτηριστικά της φαίνεται αρκετά δυνατή καθώς διαθέτει τετραπύρηνο επεξεργαστή της MediaTek χρονισμένο στα 1.2GHz, 1GB RAM και 8 GB εσωτερικό αποθηκευτικό χώρο. Η οθόνη της συσκευής ακολουθεί την νέα μόδα των 8ιντσων με 7.85 ίντσες οθόνη ανάλυσης 1024 x 768, τεχνολογίας LCD IPS. Εκτός από το δυνατό εσωτερικό της, η συσκευή έχει αλουμινένιο περίβλημα.

Το ερώτημα είναι όμως ένα, αξίζει η συσκευή; Πάμε να δούμε.

Εμφάνιση

mls iqtab astro 3g

Το MLS iQTab Astro 3G, είναι αρκετά όμορφο. Θυμίζει πολύ iPad Mini, από το μέγεθος, την αναλογία οθόνης μέχρι τον σχεδιασμό του. Η αλουμινένια κατασκευή του έχει πολύ καλή αίσθηση στο χέρι, ενώ η συσκευή παραμένει πολύ ελαφριά. Η ποιότητα κατασκευής είναι πάρα πολύ καλή ενώ η συσκευή είναι πολύ λεπτή. Πραγματικά πολύ όμορφη συσκευή που στο χέρι έχει απίθανη αίσθηση.

Αποκλειστικές λειτουργίες MLS

Το MLS iQTab έρχεται με κάποιες από τις φωνητικές λειτουργίες της MLS. Αυτές είναι το Talk & Post και το Talk & Email.

Το Talk & Post λειτουργεί είτε από το Widget, είτε από την εφαρμογή, είτε κατευθείαν από την εφαρμογή του Facebook. Στην ουσία αυτό που κάνει είναι να ποστάρει Facebook status μόνο με την φωνή μας. Επίσης πατώντας το αντίστοιχο κουμπάκι στο πληκτρολόγιο, όσο είμαστε στην εφαρμογή του Facebook, μας επιτρέπει να υπαγορεύσουμε τις απαντήσεις μας σε αναρτήσεις φίλων μας. Μας έλειψε η φωνητική επιβεβαίωση για ποστάρισμα, οπότε για να αποσταλεί το Status πρέπει να πατήσουμε “αποστολή” από την οθόνη! Έχει προστεθεί επίσης και πλήκτρο στο πληκτρολόγιο, όταν είμαστε μέσα στην εφαρμογή του FBκαι στον messenger. Μια λειτουργία που βολεύει αρκετά στο chat!

Το Talk & Email μας επιτρέπει να υπαγορεύσουμε το κείμενο ενός email αλλά όχι και τον λήπτη του, αφού μετά την υπαγόρευση μας ρωτάει με ποιά εφαρμογή θέλουμε να στείλουμε το mail και βάζει το κείμενο που υπαγορεύσαμε στο νέο mail.

Τέλος στην οικογένεια MAICπροστίθεται ένα νέο μέλος, το Talk&Lock, που μας επιτρέπει να ξεκλειδώνουμε την συσκευή μας με την φωνή μας. Η εφαρμογή αναγνωρίζει την φράση που έχουμε δηλώσει αλλά και την χροιά της φωνής μας, για αυτό και απαιτεί να μην είμαστε κρυωμένοι και να μην βρισκόμαστε σε περιβάλλοντα με θόρυβο.

Τέλος στην οικογένεια MAIC προστίθεται ένα νέο μέλος, το Talk&Lock, που μας επιτρέπει να ξεκλειδώνουμε την συσκευή μας με την φωνή μας. Η εφαρμογή αναγνωρίζει την φράση που έχουμε δηλώσει αλλά και την χροιά της φωνής μας, για αυτό και απαιτεί να μην είμαστε κρυωμένοι και να μην βρισκόμαστε σε περιβάλλον με θόρυβο.

Οθόνη

Η οθόνη των 7.85 ιντσών με ανάλυση 1024×768 προσφέρει πυκνότητα σε pixels της τάξεως των 162ppi. Μπορεί να μην είναι πολλά αλλά σίγουρα δεν έχει άσχημή εικόνα. Σε αυτό φυσικά βοηθάει και η μεγαλύτερη απόσταση που κρατάμε ένα tablet σε σχέση με το κινητό μας. Όπως και να έχει η οθόνη είναι πολύ καλή στην θέαση βίντεο, με πολύ καλές γωνίες θέασης, ενώ η φωτεινότητα είναι αρκετά υψηλή ώστε να μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το tablet σε εξωτερικούς χώρους.

vlcsnap-2014-01-24-16h54m58s86

Επιδόσεις

Το MLS iQTab Astro 3G μπήκε στο τραπέζι των benchmarks και μας έδωσε σχετικά καλά αποτελέσματα. H συσκευή στο Quadrant σκόραρε 4860 πόντους ενώ στο Antutu πετύχαμε 12982 πόντους. Αυτά τα σκορ δηλώνουν πως η συσκευή είναι ικανή να τρέξει τα πάντα ικανοποιητικά. Φυσικά δοκιμάσαμε και τις επιδόσεις της συσκευής στα 3D γραφικά, με το 3DMark. Έτσι το MLS iQTab Astro 3G σκόραρε 2749 πόντους στο Ice Storm, 1324 πόντους στο Ice Storm Extreme και 2201 στο Ice Storm Unlimited (που είναι και off screnn). Τα αποτελέσματα δεν είναι πάρα πολύ υψηλά αλλά θα τα χαρακτηρίζαμε ικανοποιητικά και αρκετά για να παίξουμε αρκετά από τα 3D παιχνίδια, πράγμα που το επιβεβαιώσαμε παίζοντας Eternity Warriors 3. Όπως θα δείτε και στο βίντεο, το παιχνίδι έπαιξε απροβλημάτιστα.

 

Σε γενικές γραμμές το tablet ανταποκρίνεται πολύ καλά κατά την χρήση του, γρήγορα και χωρίς κολλήματα.

Αυτονομία

To MLS iQTab Astro 3G έχει μπαταρία 3500mAh, αρκετά πιο μικρή από τον ανταγωνισμό. Παρ’ όλα αυτά η συσκευή κατάφερε να βγάλει την μέρα με βαριά χρήση ενώ σε μέτρια χρήση αρκετά παραπάνω.

Συμπεράσματα

To MLS iQTab Astro 3G είναι το καλύτερο tablet της εταιρίας, με πολύ καλή ποιότητα κατασκευής και πολύ χαμηλό βάρος. Στα θετικά και το software φωνητικής αναγνώρισης της MLS όπως και το πρόγραμμα πλοήγησης, που είναι από τα καλύτερα.

Θα το θέλαμε λίγο πιο δυνατό στο hardware ενώ σίγουρα θα μας άρεσε μεγαλύτερη ανάλυση στην οθόνη.

Αν είστε λάτρης της εταιρίας ή αν θεωρείτε πως οι εφαρμογές της MLS θα σας κάνουν των ζωή ευκολότερη, τότε το MLS iQTab Astro 3G, είναι σίγουρα μια συσκευή που πρέπει να κοιτάξετε. Αν πάλι τα €249 που ζητάει η MLS σας φαίνονται πολλά, κάντε λίγο υπομονή, καθώς η εταιρία έχει δείξει πως φροντίζει να ρυθμίζει τις τιμές της με τον καιρό.

5 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.