Όπως ακριβώς περιμέναμε, το MIUI 9, ανακοινώθηκε μαζί με το Xiaomi Mi 5X και είναι βασισμένο στο Adroid 7.0 Nougat. Τα σημεία κλειδιά στα οποία έριξε το βάρος της η εταιρία είναι το Image Search, ο Smart assistant και ο Smart app launcher.

To Image Search είναι κάτι νέο για την Xiaomi, όμως πιθανότατα θα το έχετε ήδη δει στο Google Photos. Έτσι θα μπορείτε να κάνετε αναζήτηση σε φωτογραφίες, γράφοντας κάτι που περιέχουν. Για παράδειγμα μπορείτε να ψάξετε για face ή selfie, ώστε να σας βγάλει μόνο τις φωτογραφίες με πρόσωπα.

Το επόμενο βασικό χαρακτηριστικό είναι το Smart App Launcher, με το οποίο θα ανοίγουν εφαρμογές ανάλογα με το περιεχόμενο της οθόνης. Για παράδειγμα, αν συζητάμε για μια τοποθεσία που θέλουμε να πάμε, τότε θα ανοίγει αυτόματα το Maps, ώστε να πάρουμε οδηγίες για το πως θα πάμε εκεί. Αν μιλάμε για κάποιον καλλιτέχνη, θα μας ανοίγει άρθρα σχετικά με αυτόν.

Η τρίτη προσθήκη είναι ο Smart Assistant, που θα μπορεί να βρει τα πάντα από φωτογραφίες μέχρι κείμενο. Η εφαρμογή θα είναι κάτι σαν το Google Assistant, οπότε δεν θα πούμε πως μας ενθουσιάζει ιδιαίτερα. Θα πρέπει να περιμένουμε να κυκλοφορήσει παγκοσμίως η ROM για να δούμε πως λειτουργεί, καθώς το MIUI 9 κυκλοφορεί προς το παρόν μόνο στην Κίνα.

Η Xiaomi αναφέρει πως με το MIUI 9 οι εφαρμογές θα ανοίγουν πολύ γρηγορότερα σε σχέση με πριν. Η βελτίωση στην ταχύτητα γίνεται χάρη σε έναν νέο τρόπο επιτάχυνσης του CPU και σε καλύτερο haptic feedback. Όταν χρησιμοποιούμε μια εφαρμογή, η συσκευή θα της δίνει προτεραιότητα και θα διαχειρίζεται έτσι τους πόρους του συστήματος, ώστε να μας δώσει την καλύτερη δυνατή εμπειρία.

Η Xiaomi ανακοίνωσε επίσης πως το MIUI έχει 2.8 δις χρήστες σε 142 χώρες, που μιλάνε 55 διαφορετικές γλώσσες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.