Τα τροχαία ατυχήματα αποτελούν από τις κυριότερες αιτίες τραυματισμών στη χώρα μας καθώς το 2014 σημειώθηκαν 15.085 ατυχήματα και συγκεκριμένα 801 άνθρωποι πέθαναν λόγω παραβάσεων του Κ.Ο.Κ. (astynomia.gr).

Για να ελαχιστοποιηθεί αυτό το πρόβλημα σε όλον τον κόσμο, ερευνητές του MIT δημιούργησαν εφαρμογή για κινητά η οποία λαμβάνει και καταγράφει πληροφορίες από τον τρόπο οδήγησής μας και πιστεύεται ότι θα μας φέρει στον σωστό “δρόμο”!

MIT-

Η εφαρμογή σύμφωνα με τους ερευνητές λειτουργεί σαν ένα είδος “εξωτερικού εγκεφάλου” για τους οδηγούς βοηθώντας τους να αντιληφθούν ορισμένους κινδύνους κατά την οδήγησή τους και προτείνοντας τρόπους ώστε να τους αποφύγουν. Επίσης υπολογίζει την πιθανότητα να πάθει κάποιος, κάποιο ατύχημα που σχετίζεται με την συγκεκριμένη συμπεριφορά.

Πιο συγκεκριμένα, η εφαρμογή μετράει τον χρόνο που οδηγάει κάποιος, την θέση του, τον προσανατολισμό του καθώς και την επιτάχυνσή του, συλλέγοντας δεδομένα και συγκρίνοντάς τα με τις γενικότερες πληροφορίες του οδοστρώματος όπως π.χ. καιρός, μέγιστη επιτρεπόμενη ταχύτητα. Η εφαρμογή μετράει και την χρήση του κινητού τηλεφώνου.

MIT-

Όλα τα δεδομένα συλλέγονται , επεξεργάζονται και βγαίνει μια βαθμολογία από το 1 στο 100 ανάλογα με το κατά πόσο καλοί οδηγοί ήμασταν. Το score μπορεί να συγκριθεί και με άλλους οδηγούς στη χώρα δίνοντας έναν μέσο όρο παραβάσεων και καλών συμπεριφορών.

Η εφαρμογή έχει κερδίσει το ενδιαφέρον πολλών εταιριών και μπορεί να τη δούμε σύντομα στα κινητά μας τηλέφωνα.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.