Σχεδόν όλοι μας έχουμε έναν λογαριασμό Google. Αν χρησιμοποιείς το Youtube, το Gmail ή έχεις μια Android smartphone συσκευή οι πιθανότητες είναι ότι θα διαθέτεις έναν τέτοιο λογαριασμό. Είναι η αλήθεια, πως ένας λογαριασμός Google είναι σχεδόν απαραίτητος στις μέρες μας αλλά όπως γνωρίζουμε, συλλέγονται και αποθηκεύονται προσωπικά δεδομένα χρηστών από την Google. Ορισμένους δεν τους πειράζει κάτι τέτοιο, άλλοι όμως χρήστες εμφανίζονται ιδιαίτερα ανήσυχοι.

Πολλοί χρήστες του Androidcentral τοποθετήθηκαν επί του θέματος και παραθέτουμε μερικά χαρακτηριστικά σχόλια:

Η Google συλλέγει πολλά δεδομένα και είναι εσφαλμένο να θεωρεί κανείς ότι οποιαδήποτε άλλη εταιρεία δεν κάνει το ίδιο πράγμα ακριβώς. Αυτό που κάνουν οι εταιρείες με αυτά τα δεδομένα είναι το σημαντικό. 

Δεν θεωρώ τα προσωπικά δεδομένα μου σημαντικά αρκετά για να ανησυχώ για τις εταιρείες που τα συλλέγουν, τα διαμοιράζονται ή τα πωλούν. 

Η Google και οι άλλες εταιρείες συλλέγουν πολλά δεδομένα και προσωπικές πληροφορίες από τους χρήστες τους. Γνωρίζεις ότι συμβαίνει κάτι τέτοιο, με βάση όσα λένε ότι κάνουν με αυτές τις πληροφορίες, ιδίως με την στοχευμένη διαφήμιση. Αν θα πρέπει ή όχι να ανησυχείς για το ποιες πληροφορίες συλλέγουν και πόσες, αυτό είναι μια εντελώς διαφορετική ερώτηση. 

Υπάρχουν πολλές και διαφορετικές απόψεις επί του θέματος. Εσείς πιστεύετε ότι η Google συλλέγει πολύ περισσότερες πληροφορίες από ότι θα έπρεπε;

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.