Το Netflix μηνύει την Abigail Barlow και την Emily Bear, το δίδυμο πίσω από το The Unofficial Bridgerton Musical, για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων. Ο γίγαντας του streaming υπέβαλε την καταγγελία σε περιφερειακό δικαστήριο της Ουάσιγκτον, λίγες μέρες αφότου η Barlow και η Bear πραγματοποίησαν μια ζωντανή, sold-out, παράσταση αφιερωμένη στο άλμπουμ τους που είναι εμπνευσμένο από τη σειρά Bridgerton.

Μετά το ντεμπούτο του Bridgerton το 2020, η Barlow και η Bear άρχισαν να δημιουργούν μουσική βασισμένη στην πρωτότυπη σειρά του Netflix και να προωθούν την προσπάθεια τους στο TikTok, όπου κέρδισε γρήγορα δημοτικότητα. Καθώς οι θαυμαστές ζήτησαν περισσότερο περιεχόμενο, οι Barlow και Bear είχαν σύντομα δημιουργήσει ένα άλμπουμ 15 τραγουδιών που κέρδισε ένα Grammy τον Απρίλιο, το πρώτο για μουσική που προέρχεται από το TikTok. Στις 26 Ιουλίου, η Barlow και η Bear πραγματοποίησαν μια συναυλία στο Kennedy Center στην Ουάσιγκτον, DC, με ζωντανές εμφανίσεις και μουσική από την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα.

Στην καταγγελία το Netflix ισχυρίζεται ότι το περιεχόμενο των Barlow και Bear ξεπερνά τη φαντασία των θαυμαστών πολύ πέρα ​​από το οριακό σημείο της και ότι αποτελεί κατάφωρη παραβίαση των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας. Παρά το γεγονός ότι επαινούσε το ίδιο το έργο των Barlow και Bear, η εταιρεία ισχυρίζεται ότι είπε επανειλημμένα στο ζευγάρι ότι δεν εγκρίνει τις συνθέσεις που είναι εμπνευσμένες από το Bridgerton.

Το Netflix ισχυρίζεται ότι η ζωντανή παράσταση του Unofficial Bridgerton δεν εγκρίθηκε επίσης από την εταιρεία και ότι η Barlow και η Bear αρνήθηκαν να διαπραγματευτούν μια άδεια που θα τους επέτρεπε να διανέμουν το άλμπουμ τους και να πραγματοποιούν ζωντανές εμφανίσεις χωρίς προβλήματα.

Η εταιρεία συνεχίζει να ισχυρίζεται ότι οι Barlow και Bear χρησιμοποίησαν ρητά τη μάρκα Bridgerton κατά τη διάρκεια της παράστασης τους και προσέλκυσαν τους θαυμαστές του Bridgerton που διαφορετικά θα παρευρίσκονταν στο Bridgerton Experience, την εκδήλωση του ίδιου του Netflix με θέμα το Bridgerton που πραγματοποιεί σε έξι ξεχωριστές πόλεις κατά τη διάρκεια του έτους. Η Barlow και Η Bear έχουν επί του παρόντος σχέδια να εμφανιστούν μαζί με την Ορχήστρα του BBC στο Royal Albert Hall του Ηνωμένου Βασιλείου αυτόν τον Σεπτέμβριο.

Επιπλέον, το Netflix αναφέρει ότι υποστηρίζει περιεχόμενο που δημιουργείται από θαυμαστές, αλλά η Barlow και Bear έχουν κάνει τόσα βήματα παραπέρα, επιδιώκοντας να δημιουργήσουν πολλαπλές ροές εσόδων για τον εαυτό τους χωρίς επίσημη άδεια χρήσης του Bridgerton IP [πνευματικής ιδιοκτησίας]. Σύμφωνα με την εταιρεία, προσπάθησαν μάταια να συνεργαστούμε με τις Barlow και Bear. Οι δημιουργοί, το καστ, οι συγγραφείς, και το συνεργείο έχουν δώσει την καρδιά και την ψυχή τους στο Bridgerton, και αναλαμβάνουμε δράση για να προστατεύσουμε τα δικαιώματά τους – τονίζει η εταιρεία.

Η Julia Quinn, η συγγραφέας πίσω από τη σειρά βιβλίων του Bridgerton, αρχικά, λέει ότι ήταν κολακευμένη και χαρούμενη» όταν οι Barlow και Bear άρχισαν να δημιουργούν τα TikToks με βάση την ιδέα. Ωστόσο, σημειώνει ότι υπάρχει μια διαφορά μεταξύ της σύνθεσης στο TikTok και της ηχογράφησης και της εκτέλεσης για εμπορικό κέρδος. Η συγγραφέας ελπίζει ότι οι Barlow και Bear, οι οποίες συμμερίζονται τη θέση της ως ανεξάρτητοι δημιουργικοί επαγγελματίες, κατανοούν την ανάγκη προστασίας της πνευματικής ιδιοκτησίας άλλων επαγγελματιών, συμπεριλαμβανομένων των χαρακτήρων και των ιστοριών που δημιούργησε στα μυθιστορήματα της πριν από περισσότερα από είκοσι χρόνια.

Η Shonda Rhimes, η παραγωγός της σειράς Bridgerton για το Netflix, εξέδωσε ξεχωριστή δήλωση και είπε ότι αυτό που ξεκίνησε ως μια διασκεδαστική γιορτή από τις Barlow και Bear στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μετατράπηκε σε κατάφωρη κατάληψη πνευματικής ιδιοκτησίας αποκλειστικά για το οικονομικό όφελος τους. Επίσης, τονίζει ότι ακριβώς όπως οι Barlow και Bear δεν θα επέτρεπαν σε άλλους να οικειοποιηθούν την IP τους για κέρδος, η πλατφόρμα δεν μπορεί να τους επιτρέψει να κάνουν το ίδιο με το Bridgerton.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.