Όταν αγοράζεις ένα μεταχειρισμένο smartphone καλό είναι να ξέρεις τι παίρνεις, γιατί ο καθένας μπορεί να λέει ό,τι θέλει. Οπότε, υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να κάνεις για να εξασφαλίσεις, όσο αυτό είναι δυνατό, πως αυτό που πληρώνεις είναι αυτό που σου πουλάνε. Με τη χρήση των κρυφών κωδικών του Android μπορούμε χωρίς επιπλέον λογισμικό να κάνουμε δοκιμές στα smartphone, όπως είδαμε σε προηγούμενο άρθρο για τα Samsung Galaxy.

Αυτός ο μυστικός κωδικός διαγνωστικών εργαλείων λειτουργεί μόνο σε Samsung Galaxy smartphone

Για να τρέξεις τα διαγνωστικά εργαλεία πρέπει να εισάγεις συγκεκριμένο κωδικό, ο οποίος διαφέρει ανά κατασκευαστή. Για παράδειγμα, στα Samsung Galaxy είναι ο μυστικός κωδικός *#0*#, ενώ στα Google Pixel πρέπει να χρησιμοποιήσεις τον κωδικό * # * # 7287 # * #* και στα Xiaomi/Redmi/Poco τον *#*#64663#*#*. Οποιουδήποτε κατασκευαστή Android smartphone και να έχεις, απλά ανοίγεις την εφαρμογή κλήσεων και πατάς τον ανάλογο κωδικό.

Εφόσον όλα είναι εντάξει και η συσκευή δεν παρουσιάζει πρόβλημα, τουλάχιστον κάποιο που δεν ανέφερε ο πωλητής, πρέπει να κάνεις έλεγχο για το IMEI. Οι συσκευές που έχουν κλαπεί μπορεί να έχουν καταχωρηθεί σε blocklist IMEI. Οπότε, μπες στις ρυθμίσεις του μεταχειρισμένου Android smartphone και πήγαινε στο About phone. Εκεί υπάρχει το IMEI, και τα δύο IMEI. Αν θες κάτι πιο παραδοσιακό, χρησιμοποίησε τον κρυφό κωδικό *#06#. Μετά, άνοιξε το Imeipro.info ή το Swappa και αναζήτησε το IMEI. Αν όλα είναι καλά, τότε θα είναι όλα πράσινα και δεν θα αναφέρεται ως blocklisted. Τώρα, μπορείς να του δώσεις τα λεφτά!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.