Οι εταιρείες προειδοποιούν πάντα ότι η αναβάθμιση από μία beta έκδοση σε μία stable μπορεί να διαγράψει όλα τα δεδομένα του κινητού. Γι’ αυτό έχουν χωριστά προγράμματα beta και συνήθως μπλοκάρουν τέτοιου είδους αναβαθμίσεις. Όμως, σε κάποια φάση όταν τελειώσουν οι open beta μπορείς να περάσεις στη stable. Αυτό έκαναν και οι κάτοχοι των OnePlus 8 και 8 Pro και βρέθηκαν με όλα τα αρχεία τους στα σκουπίδια.

Χρήστες αναφέρουν στο φόρουμ της εταιρείας ότι αναβαθμίζοντας μέσω OTA τα OnePlus 8 και 8 Pro από το Oxygen OS 11 Open Beta 3 στο Oxygen OS 11.0.1.1, την πρώτη stable έκδοση της ROM, το τηλέφωνο ζητούσε reboot – λογικό – και μετά έκανε διαγραφή όλων των δεδομένων που περιέχει. Όσοι είχαν ενεργά τα auto-update ήταν σε πιο άσχημη φάση γιατί απλά δεν κατάλαβαν τι έγινε με τη συσκευή τους.

Η εταιρεία ενημέρωσε τους χρήστες ότι γνωρίζει για το πρόβλημα και ψάχνει να βρει λύση. Μέχρι τότε, ζήτησε από τους χρήστες να βεβαιώνονται ότι το update που τους εμφανίζεται μέσω OTA στα OnePlus 8 και 8 Pro είναι κάποιο open beta build. Αν δεν είναι τότε δεν πρέπει να το κάνουν εγκατάσταση στα κινητά τους. Εννοείται ότι πρέπει να κλείσετε το auto-update.

Σε περίπτωση που το Oxygen OS 11.0.1.1 έχει γίνει εγκατάσταση στο κινητό σου και διαβάζεις αυτές τις γραμμές πριν το κάνεις επανεκκίνηση, η εταιρεία λέει να ακολουθείς αυτά τα βήματα:

Σημείωση του συντάκτη: Πριν κάνεις οτιδήποτε πάρε ένα backup τα αρχεία σου.

  • Κατεβάζεις αυτό το APK και το περνάς στο OnePlus 8 ή 8 Pro που έχεις.
  • Τρέχεις την εφαρμογή και διαλέγεις “Keep Data”.
  • Τώρα, σύμφωνα με την εταιρεία, μπορείς να κάνεις επανεκκίνηση χωρίς να χάσεις τίποτα.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.