Να μην πάμε αύριο να κλείσουμε ραντεβού και να βγάλουμε ταυτότητα καλεί ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παππαστεργίου μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στην ΕRT.

Η νέα ταυτότητα είναι μια πολύ ασφαλής ταυτότητα, είναι μια δουλειά που επιμελήθηκε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με την δική μας συνδρομή στο κομμάτι των ραντεβού και θεωρώ ότι κλείνει μια τρύπα που υπήρχε πάρα πολλά χρόνια στο θέμα της ασφάλειας. Η ταυτότητα που έχουμε σήμερα είναι από το 60, αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο Παπαστέργιου προτείνει ο κόσμος να μην πάει να βγάλει από τώρα νέα ταυτότητα, καθώς από τον Δεκέμβριο θα χρειαστεί να επισκεφθούμε ξανά το αστυνομικό τμήμα για να τυπώσουμε πάνω σε αυτήν και τον προσωπικό μας αριθμό.

Ο ίδιος σπεύσει επίσης να επισημάνει πως αν έχουμε χάσει την ταυτότητα και είναι ανάγκη να βγάλουμε σήμερα, προφανώς και θα μπούμε στο id.gov.gr και να το κάνουμε. Τέλος τονίζει ότι ο αριθμός στη νέα ταυτότητα δεν θα είναι ο ίδιος με αυτόν που έχουμε ήδη αλλά ένας καινούργιος αριθμός ενώ η ενημέρωση όλων των υπηρεσιών θα γίνει αυτόματα.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ακριβώς όπως καταλαβαίνεις, θα έχει μέσα τράπεζα, υγεία, παιδία, κτηματολόγιο, εφορία, και ότι άλλο μπορεί να ελέγξει τη ζωή σου. Δεν μας είπαν όμως γιατί τώρα υπογράφουμε υπεύθυνη δήλωση για την κάρτα του Πολίτη ενώ πριν ήταν μια αίτηση. Μήπως θέλουν να μας μεταφέρουν και την ποινική ευθύνη όταν συνδεθούν όλα τα παραπάνω;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.