Μία από τις πιο ενδιαφέρουσες ανακοινώσεις που αφορούσαν τα Windows 11, είναι το γεγονός ότι το λειτουργικό σύστημα μπορεί να τρέξει εφαρμογές του Android. Η Microsoft, συνεργάστηκε με την Amazon για να φέρει το Amazon appstore στα Windows 11. Κάτι τέτοιο, θα γίνει εφικτό μέσω του Intel bridge, ένα runtime post compiler που επιτρέπει στις εφαρμογές του Android που έχουν σχεδιαστεί για ARM συσκευές να λειτουργούν στην πλατφόρμα x86.

Microsoft

Εκείνο που είναι ακόμη πιο ενδιαφέρον, είναι ότι μπορείς να προβείς στο sideload Android εφαρμογών στα Windows 11, κάτι που ανοίγει το δρόμο για την άφιξη ορισμένων από τις καλύτερες εφαρμογές στην πλατφόρμα. Κι αν και η Microsoft δεν πουλάει πλέον τόσα πολλά τηλέφωνα ενδιαφέρεται πολύ για το Android.

Από την αρχή της διοίκησης Nadella, η εταιρεία προώθησέ και έδωσε έντονη βαρύτητα στο Cloud, διασφαλίζοντας ότι οι σημαντικότερες υπηρεσίες της θα είναι διαθέσιμες σε όλες τις πλατφόρμες. Ήρθε μάλιστα, σε συμφωνία με την Samsung, να προβεί στην εγκατάσταση της σουίτας εφαρμογών γραφείου Office στις Samsung συσκευές. Η αλήθεια είναι ότι η συνεργασία αυτή έχει αποδώσει τα μέγιστα. Η Samsung πούλα περισσότερες από 250 εκατομμύρια συσκευές κάθε χρόνο και αυτό σημαίνει ότι η Microsoft επωφελείται από τις εγκαταστάσεις των υπηρεσιών της σε αυτές τις συσκευές.

Όπως όλοι γνωρίζουμε, η Microsoft απέτυχε να κάνει τα Windows phone επιτυχείς συσκευές στην αγορά. Εκείνο όμως που πέτυχε, είναι η δημιουργία ενός μοντέλου που επιτρέπει την εγκατάσταση όλων των υπηρεσιών της στο Android και στο iOS..

Σύμφωνα, με τον Neil Shah της Counterpoint Research, η Microsoft δίνει όλο και μεγαλύτερη έμφαση πλέον σε αυτόν τον τομέα. Να φέρει δηλαδή πιο κοντά το τηλέφωνο και το PC. Σύμφωνα με τον ίδιο, η Samsung είναι ο μόνος κατασκευαστής όποιος βρίσκεται κοντά στο να αναπαραστήσει αυτό που η Apple κάνει με τα macbooks και τα iPhones. την άριστη δηλαδή συνεργασία μεταξύ των συσκευών του οικοσυστήματος. Η συνέχεια αυτών των προσπαθειών, είναι να φέρει τις εφαρμογές του Android στα Windows 11.

Όσον αφορά τώρα, γιατί η Microsoft δεν συνεργάστηκε απλά με την Google για να φέρει το play store στα Windows, ο Shah τονισε ως τη σημαντικότερη αιτία μιας τέτοιας εξέλιξης, τον συνεχόμενο ανταγωνισμό μεταξύ των δύο εταιρειών σε πλήθος τομέων, όπως στους browsers, στα λειτουργικά συστήματα, στις πλατφόρμες cloud.

Όπως γίνεται εύκολα ξεκάθαρο, η Microsoft έχει ένα μακροχρόνιο ενδιαφέρον στο Android .Εκτός από το να προσφέρει τις υπηρεσίες της και να διαθέτει τηλέφωνα που διαθέτουν το λειτουργικό της Google, όπως το αναδιπλούμενο Surface Phone, η Microsoft συμβάλλει με το δικό της μοναδικό τρόπο στην ανάπτυξη του Android. Η υποστήριξη των εφαρμογών του Android από τα Windows 11 αποτελεί τη φυσική επέκταση αυτής της στρατηγικής. Δίνει στη Microsoft, μια ακόμη δίοδο προς το λειτουργικό σύστημα του Android και ανοίγει το δρόμο στο να φέρει εκατοντάδες νέες εφαρμογές του Android στα Windows 11.

Διάβασε ακόμη: Speedtest: Το καλύτερο app, σου λέει πλέον το βίντεο που υποστηρίζει η σύνδεσή σου

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.