Σύμφωνα με την νέα Δήλωση προστασίας προσωπικών δεδομένων, η Microsoft απαντάει τις φήμες περί συλλογής και χρήσης προσωπικών δεδομένων που πιστεύουν πολλοί χρήστες των Windows 10.

windows_10_hero_4k-wallpaper-1920x1440

Με την εγκατάσταση της νέας μεγάλης ενημέρωσης, το Windows Fall Update, η εταιρία άλλαξε την δήλωση της για τα προσωπικά δεδομένα που κατακρατούνται από αυτήν, τονίζοντας ότι δεν κατασκοπεύει τους χρήστες ούτε πουλάει πληροφορίες σε εταιρίες για καλύτερες διαφημίσεις προϊόντων.

Οι αλλαγές που έγιναν στην δήλωση είναι κυρίως ΠΟΤΕ θα συλλέγονται πληροφορίες από τον υπολογιστή σας, για παράδειγμα θα αποθηκεύει το περιεχόμενο του email σας, όταν θα πρέπει να εμφανίζονται στο Outlook ή στο Skype.

windows 10

Όσον αφορά τα προσωπικά μας αρχεία και την δυνατότητα να τα σκανάρει, η Microsoft δηλώνει ρητά ότι θα μπορεί να έχει πρόσβαση σε αυτά (συμπεριλαμβανομένου των emails και των αρχείων στο OneDrive), να τα αποκαλύψει και να τα αποθηκεύει μόνο όταν θα υπάρχει ανάγκη! Η “ανάγκη” στην προκειμένη περίπτωση είναι το περιεχόμενο του υπολογιστή μας να μην συνάδει με το νόμο ή να καταπατά τα δικαιώματα της Microsoft.

windows

Για την βελτιστοποίηση των υπηρεσιών των Windows, θα συλλέγονται δεδομένα για την καλύτερη λειτουργία του, ώστε να παρέχονται οι καλύτερες επιδόσεις, για την καταπολέμηση πιθανών ιών και ενημέρωση των εφαρμογών.

Τέλος, για την Cortana αναφέρεται ότι θα συλλέγονται πληροφορίες για την περιοχή σας και το ιστορικό θέσεων που επισκεφτήκατε για να σας παρέχονται πληροφορίες που θα σας βοηθήσουν να μην ξοδεύετε χρόνο, όπως για παράδειγμα την κατάσταση της κίνησης στους δρόμους κοντά σας. Παράλληλα η Cortana θα καταλαβαίνει ποιοι είναι οι πιο στενοί σας άνθρωποι για να σας βοηθάει στην καλύτερη επικοινωνία μαζί τους.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ