Από την αρχή του νέου έτους, διάφοροι κατασκευαστές έχουν ή θέλουν να βγάλουν συσκευές που τρέχουν Android και Windows 8 μαζί. Χθες, η Huawei ανακοίνωσε με την σειρά της ένα smartphone με αυτή την δυνατότητα, που θα το παρουσιάσει σύντομα. Πριν από την Huawei και η ASUS ήθελε να κυκλοφορήσει το Transformer Duet TD300 με dual-booting αλλά η Google την απέτρεψε από κάτι τέτοιο.

Όπως φαίνεται δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα για την κυκλοφορία dual-OS συσκευής. Μέχρι στιγμής, πιστεύουμε ότι η δημιουργία μιας dual-OS συσκευής θα ευνοούσε μόνο την Microsoft, καθώς θα αύξανε την δημοτικότητα της κάτι που όπως είναι λογικό η Google δεν θέλει. Απ΄ ότι φαίνεται όμως δεν είναι έτσι τα πράγματα.

dual os Transformer_Book_Duet_TD300

Σύμφωνα με τον αναλυτή Patrick Moore, ούτε η Microsoft θέλει dual boot συσκευές καθώς αυτό θα επέτρεπε την είσοδο της Google στην αγορά των PC που ως επί το πλείστων κυριαρχείται από τα Windows.

Η Google από την άλλη ήδη προσπαθεί να εισβάλει στην αγορά με την κατασκευή των Chromebook laptop, και η δημιουργία dual-boot συσκευών θα της έδινε κι άλλο περιθώριο διείσδυσης στα χωράφια της Microsoft.

Ένα έγγραφο της ASUS αναφέρει ότι η Microsoft δεν θα προσέφερε υποστήριξη σε dual – boot συσκευές γι’ αυτό και η εταιρεία σταμάτησε την πώληση τους. Αν και το μέλλον των dual-boot συσκευών είναι αβέβαιο, γνωρίζουμε ότι η Intel έκανε μεγάλες προσπάθειες ώστε να κατασκευάσει chip που να σηκώνουν και τα 2 λειτουργικά. Από τα παραπάνω συμπεραίνουμε ότι την τελευταία λέξη τώρα την έχουν οι κατασκευάστριες των λειτουργικών.

Πηγή | Via

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.