Η Microsoft λάνσαρε μία νέα εφαρμογή για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο η οποία ονομάζεται Defender και είναι διαθέσιμη για Windows, macOS, iOS, και Android.

Ο κολοσσός του λογισμικού χρησιμοποιεί το ψευδώνυμο Defender για την προστασία από ιούς εδώ και χρόνια. Όμως αυτή η νέα εφαρμογή σχεδιάστηκε ως ένας απλοποιημένος πίνακας εργαλείων που χρησιμοποιεί το υπάρχον λογισμικό προστασίας από ιούς ή προσφέρει επιπλέον προστασία στις συσκευές.

Το Microsoft Defender θα είναι διαθέσιμο για προσωπικούς και οικογενειακούς συνδρομητές του Microsoft 365 και οι δυνατότητες του θα διαφέρουν ανάλογα με την πλατφόρμα.

Microsoft Defender Antivirus App

Σε iOS και iPadOS, για παράδειγμα, δεν υπάρχει προστασία από ιούς και η εφαρμογή προσφέρει κυρίως προστασία κατά του ηλεκτρονικού “ψαρέματος”, μαζί με έναν πίνακα εργαλείων που περιλαμβάνει τις ειδοποιήσεις για άλλες συσκευές.

Στο Android, το Microsoft Defender περιλαμβάνει προστασία από ιούς και δυνατότητα σάρωσης για κακόβουλες εφαρμογές. Η εφαρμογή σαρώνει επίσης συνδέσμους για να προσφέρει προστασία από το ηλεκτρονικό “ψάρεμα”.

Από την άλλη, στα Windows λειτουργεί περισσότερο σαν πίνακας εργαλείων αντί να προσπαθεί να αντικαταστήσει την ενσωματωμένη εφαρμογή ασφάλειας των Windows.

Οι χρήστες μπορούν να βλέπουν την τρέχουσα προστασία από ιούς μέσω των Norton, McAfee, ή άλλων προγραμμάτων και να διαχειριστούν και να προβάλουν την ασφάλεια άλλων συσκευών.

Το Microsoft Defender περιλαμβάνει επίσης ειδοποιήσεις ασφαλείας και συμβουλές για πολλές συσκευές, αν και οι συμβουλές είναι διαθέσιμες μόνο σε Windows και macOS.

Η εφαρμογή φαίνεται ότι θα είναι περιττή για πολλούς, αλλά θα είναι χρήσιμη για όσους θέλουν να ελέγχουν την προστασία πολλών συσκευών με έναν απλό πίνακα εργαλείων.

Η Microsoft βέβαια υπόσχεται ότι ετοιμάζει πολλές ακόμα δυνατότητες, οι οποίες θα κυκλοφορήσουν κάποια στιγμή στο μέλλον. Αν και δεν φαίνεται να θέλει να δημιουργήσει ένα ανεξάρτητο antivirus.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.