Τα παιχνίδια αποτελούν ένα δημιουργικό μέσο για τα παιδιά, ώστε να μάθουν εύκολα και γρήγορα τις πρώτες τους γνώσεις.

Η Microsoft, βασιζόμενη στην ικανότητα των παιδιών να μαθαίνουν μέσα από το παιχνίδι, σκέφτηκε να δώσει άλλο ένα tool στους εκπαιδευτικούς, φέρνοντας το γνωστό σε όλους μας Minecraft στην εκπαίδευση.

minecraft

Θα μου πείτε ότι τα βίντεο-παιχνίδια μπορεί να ωθήσουν το παιδί να παρατήσει το διάβασμα και να ασχολείται μόνο με αυτό επί ώρες, χωρίς κανένα όφελος.

Η απάντηση είναι όχι. Στόχος της Microsoft και της Mojang είναι να δημιουργήσουν ένα ψηφιακό κόσμο για τα παιδιά, όπου θα μαθαίνουν και θα εμπνέονται για νέες δημιουργίες, χρησιμοποιώντας στο μέγιστο την φαντασία τους. Θα είναι ένας κόσμος ανοικτός για αυτούς να φτιάξουν ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ θέλουν.

Τα παιδιά θα μπορούν να ταξιδεύουν σε αρχαίους πολιτισμούς για να μάθουν την ιστορία τους, αλλά και να φτιάξουν τον δικό τους ξεχωριστό πολιτισμό. Θα μπορούν να μάθουν γεωμετρικές έννοιες όπως σχήματα, η περίμετρος και ο όγκος, χάρη στο σπάσιμο και στην τοποθέτηση των Minecraft blocks. Επίσης, η επίλυση προβλημάτων και η συνεργασία αποτελούν τα χαρακτηριστικά του Edu-Minecraft.

minecraft-1

Η Microsoft λοιπόν, θέλει να βοηθήσει με τον τρόπο αυτό, την εκπαιδευτική διαδικασία, ανοίγοντας νέους πρωτοποριακόυς και δημιουργικούς δρόμους στην εκμάθηση γιατί παίζοντας… μαθαίνεις!

Δείτε το παρακάτω βίντεο και πείτε μας την γνώμη σας για την εισαγωγή του Minecraft στην εκπαίδευση:

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=ZVZm85lI5QI]

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. ναι, στη Σουηδία. Μετά από αυτό το νέο, αποφάσισα να δοκιμάσω το παιχνίδι Minecraft από techbigs.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.