Σήμερα στη ετήσια Build developer conference, η Microsoft ανακοίνωσε το επερχόμενο update των Windows Phone, τα Windows Phone 8.1. Η νέα έκδοση της τρίτης σε εμβέλεια πλατφόρμας κινητών συσκευών, έρχεται με πολλά νέα χαρακτηριστικά, καλύτερο σχεδιασμό και διάφορες βελτιώσεις.

Windows-Phone-8.1-Blue-Concepts1

 

Cortana digital assistant

Μετά την παρουσίαση του Siri στο iPhone, οι υπόλοιποι κατασκευαστές φαίνεται να ζήλεψαν. Είδαμε την Samsung να έρχεται με το S-Voice και την Google να ενσωματώνει φωνητικές εντολές στο Google Now. Έτσι και η Microsoft στα νέα Windows Phone θα ενσωματώνει το Cortana.

Το συγκεκριμένο voice assistant είναι ενσωματωμένο με το σύστημα ούτως ώστε να λειτουργεί συνέχεια στο background και να αντλεί πληροφορίες από επαφές μηνύματα κτλ. Έτσι η Cortana θα μπορεί να εκτελεί κλήσεις, να κλείνει ραντεβού ή ειδοποιήσεις ή να διαβάσει email και απλά θα το ζητάει ο χρήστης με φυσική γλώσσα (φυσικά μην περιμένετε ελληνικά). Παράλληλα θα περιλαμβάνει και πιο προχωρημένες επιλογές όπως να μας υπενθυμίσει κάτι που είχαμε πει σε μια παλαιότερη κλήση με κάποιο άτομο.

cortana windows phones (4)

 

Ακόμα περισσότερα κουτάκια

Η επιτυχία που γνώρισαν οι τρεις στήλες στην homescreen των Nokia WP phablet φαίνεται να άρεσαν στην MS και γι’αυτό τις διατήρησε και στο επόμενο update για όλες τις συσκευές.

lumia 930

 

Homescreen backgrounds

Επιτέλους με τα Windows Phone 8.1 θα μπορεί ο χρήστης να βάζει το wallpaper της αρεσκείας του αν και με τα κουτάκια δεν θα φαίνεται τίποτα. Όσο κι αν σας φαίνεται παράλογο αυτά τα background θα φαίνονται στο πάνω μέρος των tiles.

windows phone 8.1 wallpapers

Νέα επανασχεδιασμένη Lock Screen

Στα WP 8 μπορούσε ο χρήστης να προσθέσει extra πληροφορίες μέσω κάποιων εφαρμογών στην οθόνη κλειδώματος. Στο WP 8.1 η Microsoft διευρύνει αυτή τη δυνατότητα, επιτρέποντας σε εφαρμογές να αλλάζουν εξ’ ολοκλήρου το σχέδιο της lockscreen.

 

Action Center

Βλέπαμε συνεχώς διαρροές για το action center των νέων Windows Phone και τελικά αληθεύουν. Το Action Center που μοιάζει πολύ με εκείνο του Android, επιτρέποντας στο χρήστη να βλέπει τις ειδοποιήσεις του, δίνοντας του παράλληλα την επιλογή για γρήγορες λειτουργίες όπως το να ανοιγοκλείνει το Wi-Fi, το Bluetooth κ.α.

windows phone 8.1 action center

 

Μικρές πινελιές

Τέλος στο λειτουργικό έγιναν και άλλες μικροαλλαγές. Στο ημερολόγιο προστέθηκε εβδομαδιαία προβολή, στο πληκτρολόγιο προστέθηκε η δυνατότητα εγγραφής κειμένου με Swype, εύκολη αλλαγή από κανονική κλήση σε βιντεοκλήση και άλλα πολλά.

 

Η νέα αναβάθμιση θα είναι διαθέσιμη για τους ήδη υπάρχοντες χρήστες Windows Phone 8 τους επόμενους μήνες, ενώ οι συσκευές που θα λανσαριστούν Απρίλιο – Μάιο θα έρχονται με τα 8.1

Πηγή

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.