Η Samsung ετοιμάζει smartphones με εγκοπές, αυτό είναι δεδομένο την παρούσα χρονική στιγμή και το γνωρίζουμε. Ακόμη και το βασικό Galaxy S10 αναμένεται να διαθέτει εγκοπή. Ήδη οι χρήστες του Galaxy S9 με το Android Pie μπορούν να δοκιμάσουν τις εγκοπές που έχει σκοπό να φέρει η εταιρεία.

Η Google ήταν αρκετά γρήγορη και πρόσθεσε επίσημη υποστήριξη για εγκοπές όταν είχε ανακοινωθεί το Android Pie. Και για να βοηθήσει τους developers να σχεδιάσουν τις εφαρμογές τους με σωστή υποστήριξη για τους διάφορους τύπους των εγκοπών που συναντάμε στα Android smartphone, η Google είχε προσθέσει επιλογή προσομοίωσης των εγκοπών στο Android Pie. Αυτή η επιλογή, είναι πλέον διαθέσιμη και στο Galaxy S9 Android Pie beta. Υπάρχουν τρεις εκδόσεις που μπορείς να δοκιμάσεις. Μια εγκοπή στο κέντρο της οθόνης, μια άλλη επιλογή που προσθέτει εγκοπές στην κορυφή και στο κάτω μέρος και μια στη γωνία.

Αυτή η τελευταία επιλογή είναι και η πιο ενδιαφέρουσα, επειδή η Samsung αναμένεται να έχει τουλάχιστον ένα smartphone το 2019 με εγκοπή στη γωνία. Και μας επιτρέπει να γνωρίσουμε από τώρα, πως θα δουλεύει ένα τέτοιο smartphone.

Η Android Pie beta δεν είναι διαθέσιμη ακόμη στην Ελλάδα, αλλά όταν γίνει, για να το δοκιμάσεις θα πρέπει να ενεργοποιήσεις τα developer options στα settings της συσκευής. Άνοιξε το Settings app, πίεσε στο About phone, έπειτα στο Software information. Εκεί επαναλαμβανόμενα πίεσε το Build Number μέχρι να εμφανιστεί ένα pop up ότι δηλαδή έχει ενεργοποιηθεί το developer mode. Στη συνέχεια, μόλις το κάνεις, πήγαινε στην αρχική σελίδα του Settings app και κάνε scroll down μέχρι να βρεις μια νέα επιλογή Developer Options. Μέσα κάνε scroll down για να βρεις το Simulate display with cutout.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.