Υπάρχει μια ρύθμιση που μπορείτε να προσαρμόσετε στο iPhone και να επεκτείνετε την αυτονομία της μπαταρίας. Η ρύθμιση αυτή ονομάζεται “Background App Refresh”, είναι ενεργοποιημένη από προεπιλογή στο iOS 17, και φροντίζει ώστε επιλεγμένες εφαρμογές να ανανεώνονται ακόμα και όταν δεν τις χρησιμοποιεί ο χρήστης.

Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να ανοίξετε μία εφαρμογή άμεσα και να συνεχίσετε από εκεί που σταματήσατε όταν χρησιμοποιούσατε την εφαρμογή την τελευταία φορά. Επιπλέον, η ρύθμιση επιτρέπει να ανοίγετε εφαρμογές όπως το Mail και να μην χρειάζεται να ανανεώνετε τα εισερχόμενα για να δείτε το τελευταίο email που λάβατε.

Όλα αυτά είναι πολύ καλά, όμως, για να προσφέρει όλα αυτά τα οφέλη η λειτουργία Background App Refresh αυξάνει την κατανάλωση της μπαταρίας, καθώς διατηρεί ανοιχτές εφαρμογές στο παρασκήνιο και τις ανανεώνει ανά τακτά διαστήματα. Οπότε, αν θέλετε να επεκτείνετε την αυτονομία του iPhone τότε καλό είναι να απενεργοποιήσετε αυτήν τη ρύθμιση.

Για να απενεργοποιήσετε το Background App Refresh πηγαίνετε στις ρυθμίσεις, μπαίνετε στο “General”, πατάτε τη λειτουργία, και μετά το “Background App Refresh / On”. Θα δείτε τρεις επιλογές, διαλέγεται το “Off” για να διακόψετε τη διατήρηση των εφαρμογών στο παρασκήνιο και την ανανέωση τους. Ακόμα και η προσωρινή απενεργοποίηση μπορεί να προσφέρει λίγη παραπάνω ενέργεια όταν βρίσκεστε στον δρόμο και δεν έχετε power bank ή από που να φορτίσετε το iPhone.

iPhone Background App Refresh

iPhone: Δες πώς να επεκτείνεις τη ζωή και την αυτονομία της μπαταρίας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.