Το Android Developer Website περιέχει μια φράση η οποία αναφέρει: Οι εφαρμογές που τρέχουν στο Android Q δεν μπορούν να ενεργοποιήσουν ή να απενεργοποιήσουν το Wi-Fi. Η Google αντίθετα προτείνει στους developers να επιτρέπει στους χρήστες να ενεργοποιήσουν ή να απενεργοποιήσουν το Wi-Fi με το νέο Android Q feature, που δείχνει τα system settings εντός του app.

Το πρόβλημα με τη νέα λειτουργικότητα είναι ότι δεν αφήνει τους χρήστες να βασίζονται σε μια εφαρμογή όπως το Tasker, να ενεργοποιήσουν το Wi-Fi όταν συγκεκριμένες συνθήκες ικανοποιούνται. Για παράδειγμα, με το Tasker, μπορείς να ρυθμίσεις τη συσκευή σου να ενεργοποιήσει το Wi-Fi όταν φθάσεις στο σπίτι ή να το απενεργοποιήσει όταν φύγεις. Με την αλλαγή που έρχεται στην επόμενη έκδοση του Wi-Fi δεν θα υπάρχει αυτή η επιλογή. Ο João Dias δημιούργησε το Tasker και παραδέχεται ότι η λειτουργικότητα αυτή του Android Q επηρεάζει αρνητικά την εφαρμογή Tasker. Ο Dias ελπίζει ότι επειδή αυτή αποτελεί την πρώτη beta preview, η Google θα λάβει σοβαρά υπόψιν το feedback των χρηστών και θα αλλάξει στάση.

Πέρυσι η Google είχε κάνει μια αλλαγή στα permissions που εμπόδιζαν τις εφαρμογές από το να έχουν πρόσβαση στα ιστορικό των κλήσεων και των SMS, εκτός και αν η εφαρμογή επιλεχθεί να είναι η default επιλογή για πραγματοποίηση κλήσεων ή αποστολή SMS. Αυτό συνέβη ώστε να διασφαλιστεί ότι τα τρίτα apps δεν θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε τέτοιες πληροφορίες. Το Tasker κατάφερε να αποτελεί την εξαίρεση, ύστερα από επίσημη άδεια που έλαβε από την Google, αλλά αν ισχύσουν στην τελική έκδοση αυτοί οι περιορισμοί, πολλοί χρήστες του Tasker θα πρέπει χειροκίνητα να ενεργοποιούν και να απενεργοποιούν το WiFi. Και αν ξεχάσουν να το κάνουν, θα εκπλαγούν με το πόσα δεδομένα τους έχουν φύγει κατά τη διάρκεια ενός συγκεκριμένου κύκλου τιμολόγησης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.