Οι ταχύτητες που πιάνουν πλέον τα smartphones στην ενσύρματη φόρτιση είναι τρελές, δεν ισχύει όμως το ίδιο στην ασύρματη φόρτιση, αν και οι εταιρείες έχουν ξεκινήσει να δίνουν το απαραίτητο βάρος και σε αυτό το κομμάτι. Τη πιο γρήγορη ασύρματη φόρτιση προσφέρουν τα Xiaomi Mi 10 Ultra και Huawei Mate 40 Pro / 40 Pro+ / 40 RS που φτάνουν τα 50W.

Ο Digital Chat Station, ναι ο πολύ γνωστός leaker, έκανε μερικές δοκιμές για να δει ποια εταιρεία προσφέρει την καλύτερη 50W ασύρματη φόρτιση. Στις δοκιμές χρησιμοποίησε το Xiaomi Mi 10 Ultra με την δύο κελιών 4.500mAh μπαταρία και το Huawei Mate 40 Pro με την 4.400mAh μπαταρία. Δεν ξέρουμε αν η μπαταρία του Mate 40 Pro είναι χωρισμένη, κάτι που σίγουρα παίζει ρόλο, αλλά η διαφορά στη χωρητικότητα είναι μικρή.

Οι δύο συσκευές τοποθετήθηκαν στους φορτιστές τους την ίδια στιγμή, μετά από 5 λεπτά το Mate 40 Pro είχε 17% μπαταρία και το Mi 10 Ultra είχε πιάσει το 20%. Στα 15 λεπτά τα ποσοστά ανέβηκαν στο 38% και 49% αντίστοιχα. Η διαφορά ήταν ακόμα μεγαλύτερη στα 30 λεπτά με το Mi 10 Ultra να έχει 85% και το Mate 40 Pro μόνο 68%. Το flagship της Xiaomi φόρτισε στα 39 λεπτά με το τέρας της Huawei να έχει μόνο 86% μπαταρία και να φορτίζει πλήρως στα 56 λεπτά.

Προφανώς το Xiaomi Mi 10 Ultra φορτίζει πολύ πιο γρήγορα και ας έχει μεγαλύτερη μπαταρία. Επίσης, ο leaker δεν αναφέρθηκε καθόλου στη θερμοκρασία των smartphones. Άρα, το θέμα είναι πώς έχουν ρυθμίσει τη φόρτιση οι δύο εταιρείες και αν το Huawei Mate 40 Pro διατηρούσε χαμηλότερες θερμοκρασίες από το Mi 10 Ultra.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.