Σαν ένα unboxing εξωγήινων χαρακτηρίζει την πρόσφατη παρουσίαση πτωμάτων που έλαβε χώρα στο Μεξικό το wired.com το οποίο όπως όλα δείχνουν τελικά ήταν απλά μούμιες από το Περού. Προς το τέλος της ακρόασης στο Κογκρέσο του Μεξικού, ο Jaime Maussan, ετοίμαζε μια έκπληξη για το κοινό.

Πριν την έναρξη, ο Sergio Gutiérrez Luna επικεφαλής του κόμματος Morena ζήτησε από τους παρευρισκόμενους να σηκωθούν και να ορκιστούν ότι θα πουν την αλήθεια. Μεταξύ των παρευρισκόμενων ήταν και ο Ryan Graves, ένας συνταξιούχος πιλότος του Ναυτικού των ΗΠΑ ο οποίος προηγουμένως είχε καταθέσει στο Κογκρέσο των ΗΠΑ για τις εμπειρίες του με αγνώστου ταυτότητας αντικείμενα όπως και ο Abraham Avi Loeb, ένας αστροφυσικός, διευθυντής του Harvard Astronomy Department, και υπέρμαχος της ιδέας ότι ένα διαστημόπλοιο εξωγήινων ήδη είχε ήδη προσγειωθεί στη Γη.

Όταν ήρθε η σειρά του Maussan, έδωσε σήμα να ανοίξουν άμεσα τις σαρκοφάγους και να αποκαλυφθούν τα υποτιθέμενα πτώματα των εξωγήινων. Ωστόσο αυτά δεν ήταν μη ανθρώπινα όντα. Ήταν μούμιες, ειδικά τροποποιημένες ως προς την εμφάνιση για να δίνουν μια διαφορετική εντύπωση, με την Παγκόσμια Επιτροπή Μελετών να περιγράφει την ανακάλυψη σαν απάτη και μια οργανωμένη απάτη παραπληροφόρησης.

Κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί τον αρχαιολογικό θησαυρό του Περού, ωστόσο η άποψη ακαδημαϊκών, αρχαιολόγων και επιστημόνων είναι ξεκάθαρη. Οι μούμιες αυτές είναι προ ιστορικά Ισπανικά ανθρώπινα σώματα, ενώ ειδικά αυτές που παρουσιάστηκαν στο Κογκρέσο είναι σώματα που συναρμολογήθηκαν με κόκκαλα ανθρώπων και ζώων.

Ο Flavio Estrada, αρχαιολόγος, που ανέλυσε τα σώματα αυτά τόνιζε ότι είναι δημιουργήματα ανθρώπων με κόκαλα ζώων και ανθρώπων που μένουν μαζί με ειδική συνθετική κόλλα. Η αλήθεια είναι ότι τα σώματα αυτά ήταν αρκετά για να προκαλέσουν έναν μικρό πανικό και να δημιουργηθούν δυο στρατόπεδα. αυτοί που στήριζαν τις απόψεις του Maussan και αυτοί που τον απαξίωσαν. Υπήρχαν όμως και μερικοί οι οποίοι γέλασαν μαζί του.

Αυτό που συνέβη στο Κογκρέσο του Μεξικού ήταν απλά ένα θέαμα. Ένα θέαμα για τα μέσα ενημέρωσης και το πολιτικό κέρδος παρά την εξήγηση του φαινομένου της πιθανής ζωής πέρα από τον πλανήτη μας, αναφέρει ο Raul Trejo Delabre. Ο ίδιος ο Ryan Graves, δήλωσε απογοητευμένος από την παρουσίαση και χαρακτήρισε την ακρόαση ως ένα μεγάλο βήμα προς τα πίσω.

Στο Μεξικανικό Κογκρέσο, η φράση δεν είμαστε μόνοι αντηχούσε στην αίθουσα, αναφέρει χαρακτηριστικά το wired.com. Πιλότοι και ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, μαζί με αστρονόμους από ιδρύματα όπως το Χάρβαρντ, καθώς και εμπειρογνώμονες και πολιτικούς από την Ιαπωνία, την Αργεντινή, τη Γαλλία, τη Βραζιλία και το Περού, κατέθεσαν ότι αντιμετωπίζουν απειλές όταν τολμούν να αναφέρουν ανεξήγητες ανακαλύψεις στον ουρανό ή στα βάθη της θάλασσας. Τη στιγμή που είναι ίσως οι πιο αξιόπιστοι μάρτυρες.

Το Κογκρέσο υπάρχει για να νομοθετεί. Τι πρόκειται να νομοθετήσει το μεξικανικό κράτος σε αυτόν τον τομέα; Είναι απολύτως γελοίο αναφέρει ο Trejo Delarbre. Και συνεχίζει: Πιστεύω ότι αυτή η ακρόαση πρέπει να γίνει κατανοητή στο πλαίσιο της τεράστιας παραπλάνησης του κόμματος της πλειοψηφίας που κυριαρχεί στο Μεξικανικό Κογκρέσο, δηλαδή του Morena και της ακραίας ανευθυνότητας του βουλευτή Sergio Gutiérrez Luna, ο οποίος σε άλλες περιπτώσεις, αλλά ποτέ με τόσο αδέξιο τρόπο όπως αυτή, χρησιμοποίησε την έδρα του στο Κογκρέσο για να εκπληρώσει τις προσωπικές του ιδιοτροπίες. Αυτός που επωφελείται από αυτό είναι ο Jaime Maussan, ο οποίος εδώ και πολλές δεκαετίες επωφελείται από μια προσωπική επιχείρηση που έχει χτιστεί γύρω από το κοινωνικό ενδιαφέρον για τα UFO.

Η πορεία του Maussan προς το Μεξικανικό Κογκρέσο ξεκίνησε στις Ηνωμένες Πολιτείες, όταν το Κογκρέσο των ΗΠΑ πραγματοποίησε τη δική του ακρόαση για τα ΑΤΙΑ και άνοιξε την πόρτα για να συμβεί το ίδιο και στο Μεξικό. Ο Maussan έχει επίσης πολλούς φίλους, ανάμεσά τους και ο Gutiérrez Luna, ο οποίος έχει χαρακτηρίσει τη Βουλή των Αντιπροσώπων της χώρας ως το σπίτι του λαού. Κατά την ακρόαση, ο Gutiérrez Luna δήλωσε ότι το ακροατήριο θα ακούσει στοιχεία που έχουν ξυπνήσει ένα  μεγάλο ενδιαφέρον από την πλευρά του κοινού.

Η  ακρόαση αυτή οφείλεται, δήλωσε ο Gutiérrez, στον Maussan ο οποίος πλησίασε τους νομοθέτες για να τους εξηγήσει ότι σε άλλες χώρες, τα UFO ήδη συζητούνταν στα νομοθετικά σώματα. Ο Jaime Maussan είναι ένας διάσημος δημοσιογράφος και ερευνητής που μας προσέγγισε, τόνισε.

Το Μεξικανικό Κογκρέσο έχει την εξουσία να ασχολείται με οποιοδήποτε θέμα με σκοπό  την καθοδήγηση της κοινωνίας, αλλά πάνω απ’ όλα και θεμελιωδώς να νομοθετεί, λέει ο Trejo Delarbre. Οι νομοθέτες εποπτεύουν άλλες εξουσίες, διαχειρίζονται τις ανάγκες της κοινωνίας, αλλά πρωτίστως θεσπίζουν νόμους. Η συνεδρίαση αυτή συγκλήθηκε ως δημόσια ακρόαση για τη ρύθμιση των αγνώστου ταυτότητας ανώμαλων φαινομένων (UAP) στο Μεξικό. Αυτό είναι απαράδεκτο. Πώς μπορεί κανείς να ρυθμίσει κάτι που δεν γνωρίζει; Ήδη ο τίτλος της ακρόασης δείχνει ότι δεν πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη, ολοκληρώνει.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.