Η Meta, η μητρική εταιρεία του Facebook, ανέφερε την προηγούμενη Παρασκευή ότι τα μέτρα που έχει βάλει για τον περιορισμό της εξάπλωσης της παραπληροφόρησης καταργούνται οριστικά. Όπως όλοι γνωρίζουμε, οι πλατφόρμες των social media, όπως το Facebook και το Twitter βρέθηκαν υπό πίεση να σταματήσουν τη παραπληροφόρηση όσον αφορά την πανδημία.

Το Facebook αναφέρει ότι κατέβασε περίπου 1.3 εκατομμύρια fake λογαριασμούς το διάστημα Οκτωβρίου – Δεκεμβρίου και αφαίρεσε περισσότερα από 12 εκατομμύρια κομμάτια περιεχομένου που αφορούσαν τον Covid 19 και τα εμβόλια.

Αξίζει να αναφερθεί πάντως, ότι τα μέτρα θα συνεχίσουν να ισχύουν σε χώρες οι οποίες βρίσκονται ακόμη σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης με την εταιρεία να αναφέρει ότι θα συνεχίσει να αφαιρεί περιεχόμενο που παραβιάζει τις πολιτικές όσον αφορά την παραπληροφόρηση.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.