Ως στόχο διαδικτυακών εγκληματιών παρουσιάζεται το Facebook Messenger για τους χρήστες iPhone συσκευών, σύμφωνα με τον CEO της Spylix, Steven Walker. Μόνο το 2020,  περίπου 1.3 δισεκατομμύρια άνθρωποι χρησιμοποίησαν το Facebook Messenger κάθε μήνα – με 146 εκατομμύρια από αυτούς να βρίσκονται στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ωστόσο, παρά τον δημοφιλή χαρακτήρα της, η εφαρμογή δεν είναι τόσο ασφαλής όσο φαίνεται να πιστεύουν οι χρήστες, σύμφωνα με τον Walker. Προς έκπληξη πολλών, το Facebook Messenger είναι μία από τις ελάχιστες τέτοιες εφαρμογές που οι χρήστες iPhone δεν πρέπει ποτέ να εγκαταστήσουν στις συσκευές τους, δήλωσε ο ίδιος. Είναι τόσο δημοφιλής που οι άνθρωποι μπορεί να μην την θεωρούν ως προβληματική εφαρμογή, συμπληρώνει.

Το Messenger δεν παρέχει  end to end κρυπτογράφηση, πράγμα που σημαίνει ότι οποιοσδήποτε μπορεί να παρακολουθεί τις συνομιλίες μεταξύ δύο ανθρώπων, πρόσθεσε ο Walker. Η end to end κρυπτογράφηση, αποτρέπει τους διαδικτυακούς εγκληματίες από την πρόσβαση στα δεδομένα σας και σε κάθε ευαίσθητη πληροφορία που μπορεί να μοιράζεστε με έναν φίλο ή μέλος της οικογένειας. Επίσης, είναι κακογραμμένη σύμφωνα με τον ίδιο, κάτι που την καθιστά ευάλωτη σε κυβερνοεγκληματίες.

Οι εναλλακτικές

Από την μεριά του ο ερευνητής ασφαλείας Zak Doffman επισημαίνει στο Forbes ότι το WhatsApp και το Signal είναι οι καλύτερες εναλλακτικές. Μάλιστα, το Signal θεωρείται ως η πιο ασφαλής μέθοδος ψηφιακής επικοινωνίας.

Deepin 20.6 : Κυκλοφόρησε και έχει ακαταμάχητη εμφάνιση! Το λατρεύεις με την πρώτη ματιά

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.