Skip to content

Μέση τιμή πώλησης smartphone: Αύξηση 7% κατά το τρίτο τρίμηνο του 2017

Τρομερή αύξηση στην κεντρική και την ανατολική Ευρώπη

Δημήτρης Μιχαλακάκος
Δημήτρης Μιχαλακάκος
Κοινοποίηση:
Μέση τιμή πώλησης smartphone: Αύξηση 7% κατά το τρίτο τρίμηνο του 2017

Άνοδος ρεκόρ στην μέση τιμή πώλησης των smartphones είχαμε στο τρίτο τρίμηνο του 2017. Όπως αναφέρει στην επίσημη έκθεση της η GfK πρόκειται για αύξηση της τάξης του 7% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα της χρονιάς που πέρασε.

H ζήτηση αυξήθηκε κατά 3% παγκοσμίως (367 εκατομμύρια συσκευές). Η λατινική Αμερική (+11%) και η κεντρική και ανατολική Ευρώπη (+9%) κατάφεραν να ξεχωρίσουν, με τις παραδοσιακά ισχυρές αγορές να έχουν μια πτώση.

Η δυτική Ευρώπη δέχτηκε 30.9 εκ. smartphones, 7% λιγότερα σε σχέση με πέρυσι. Ωστόσο παρά το γεγονός πως πουλήθηκαν λιγότερες συσκευές, τα έσοδα ήταν περισσότερα. Ένα στα οκτώ smartphones που πουλήθηκαν κόστισε περισσότερο από 900 ευρώ! Στο αντίστοιχο τρίμηνο του 2016, ήταν μόλις 1/16!

Μέση ανατολή και Αφρική είχαν αυξημένες πωλήσεις, την ώρα που στη Νότια Κορέα είδαμε πτώση κοντά στο 15%. Όσον αφορά την Κίνα – χώρα που συναντάμε πολλές budget friendly συσκευές – υπήρξε άνοδος της ΜΤΠ. Παρακάτω βλέπουμε την πρόβλεψη του Gfk για όλο το έτος.

Περισσότερες λεπτομέρειες θα βρείτε εδώ, στην έκθεση της GfK.

Πηγή: GfK

Ακολουθήστε μας

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα, ή προσθέστε μας στον RSS feed reader και στα social media σας.

Δημήτρης Μιχαλακάκος

Δημήτρης Μιχαλακάκος

Hello friend. Έκανα τα πρώτα μου βήματα στη δημοσιογραφία σε γνωστό αθλητικό site το Φθινόπωρο του 2006 και από τότε δεν σταμάτησα ποτέ να γράφω. Τα τελευταία χρόνια συνδυάζω τις "αγάπες μου" και δηλώνω συντάκτης τεχνολογίας.

Loading comments...
Loading more stories...
Loading reviews...

Μείνε ενημερωμένος

Ακολούθησέ μας στα social media και πρόσθεσέ μας στις αγαπημένες σου πηγές για να μη χάνεις καμία είδηση.