Άνοδος ρεκόρ στην μέση τιμή πώλησης των smartphones είχαμε στο τρίτο τρίμηνο του 2017. Όπως αναφέρει στην επίσημη έκθεση της η GfK πρόκειται για αύξηση της τάξης του 7% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα της χρονιάς που πέρασε.

H ζήτηση αυξήθηκε κατά 3% παγκοσμίως (367 εκατομμύρια συσκευές). Η λατινική Αμερική (+11%) και η κεντρική και ανατολική Ευρώπη (+9%) κατάφεραν να ξεχωρίσουν, με τις παραδοσιακά ισχυρές αγορές να έχουν μια πτώση.

Η δυτική Ευρώπη δέχτηκε 30.9 εκ. smartphones, 7% λιγότερα σε σχέση με πέρυσι. Ωστόσο παρά το γεγονός πως πουλήθηκαν λιγότερες συσκευές, τα έσοδα ήταν περισσότερα. Ένα στα οκτώ smartphones που πουλήθηκαν κόστισε περισσότερο από 900 ευρώ! Στο αντίστοιχο τρίμηνο του 2016, ήταν μόλις 1/16!

Μέση ανατολή και Αφρική είχαν αυξημένες πωλήσεις, την ώρα που στη Νότια Κορέα είδαμε πτώση κοντά στο 15%. Όσον αφορά την Κίνα – χώρα που συναντάμε πολλές budget friendly συσκευές – υπήρξε άνοδος της ΜΤΠ. Παρακάτω βλέπουμε την πρόβλεψη του Gfk για όλο το έτος.

Περισσότερες λεπτομέρειες θα βρείτε εδώ, στην έκθεση της GfK.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.