Το iPhone της Apple έκανε το επίσημο ντεμπούτο του τον Ιούνιο του 2007 και 16 μήνες μετά, το πρώτο Android smartphone κατέφθασε. Κατασκευασμένο από την HTC, το T-Mobile G1 έδειξε με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο ότι η πλατφόρμα είχε προοπτική. Και όταν το Motorola Droid έκανε το ντεμπούτο του τον Νοέμβριο του 2019, κανείς δεν θα φαντάζονταν το που θα έφθανε το λειτουργικό σύστημα. Θα καταλάμβανε περίπου το 85% της παγκόσμιας αγοράς smartphone συσκευών. Υπάρχουν όμως ορισμένα features που τα συναντάμε στο iPhone της Apple και που οι Android χρήστες θα ήθελαν να έχουν.

Αυτή την εβδομάδα, στο Android subreddit του Reddit, ένα μέλος ρώτησε τους Android χρήστες ποιο χαρακτηριστικό του iPhone θα ήθελαν να έχουν στο Android smartphone τους. Βάσει των απαντήσεων, φαίνεται ότι πολλοί χρήστες του Android θα ήθελαν να μπορούσαν να πιέσουν το status bar για να κάνουν αυτόματα scroll στην κορυφή της σελίδας. Αν και η αλήθεια είναι ότι όσοι ασχολούνται με την παραμετροποίηση των Android smartphones τους θα μπορέσουν ίσως να βρουν μια εφαρμογή με δικαιώματα υπερχρήστη (root) για να το κάνουν.

Ένα μέλος επίσης διευκρίνισε ότι ζηλεύει τον τρόπο με τον οποίο το iPhone μπορεί να “ζευγαρώσει” με άλλες Apple συσκευές χωρίς να χρειαστεί να μπλέξουν με περίπλοκες διαδικασίες setup. Το ίδιο ακριβώς άτομο, επισημαίνει ότι πολλές εφαρμογές που κάνουν το ντεμπούτο τους στο iOS, τρέχουν καλύτερα στο iOS και λαμβάνουν πρώτες τις ενημερώσεις. Τέλος, εύχονται το Android να είχε ένα messaging feature σαν το iMessage της Apple. Άλλοι Android χρήστες εξέφρασαν την επιθυμία να μπορούν να πραγματοποιήσουν εγγραφή της οθόνης με εσωτερικό ήχο όπως οι χρήστες του iPhone μπορούν. Ενώ τέλος, αναφέρθηκε και η απουσία bloatware που χαρακτηρίζει το iPhone. Σε κάποιες Android συσκευές, το Facebook app δεν μπορεί να αφαιρεθεί χωρίς root.

Μπορείτε να βρείτε εδώ το θέμα του reddit

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.