Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δείχνουν οι πολίτες που επιλέγουν σταθερά μπλε τιμολόγια λόγω του μεγάλου κόστους που εμφανίζουν αυτά όχι στη τιμή της kwh αλλά στη τιμή του παγίου ανά μήνα, κάτι που οδηγεί στην αύξηση της τελικής τιμής της kwh.
Δηλώσεις χωρίς λογιστή – Έχεις νέο μήνυμα από την εφορία
Για παράδειγμα μπορεί ένα σταθερό να έχει χαμηλή τιμή κιλοβατόρας αλλά με το πάγιο και ιδιαίτερα αν είναι μικρές οι καταναλώσεις αυτή μπορεί να αυξηθεί ως και 22%. Για παράδειγμα, αν ένα νοικοκυριό καταναλώνει 400kwh το μήνα με πάγιο 9.90 το μήνα και και 9 λεπτά ανά kwh το πάγιο αυτό αυξάνει τη τιμή της kwh κατά 2 λεπτά.
Για παράδειγμα το Ρεύμα Home Fixed Super Plus έχει πάγιο 14.90 ευρώ το μήνα και σε καμιά περίπτωση δεν είναι συμφέρον ιδίως σε μικρές καταναλώσεις. Στον αντίποδα βρίσκεται η ΔΕΗ όπου στο myhome onlie το κόστος του παγίου είναι μόλις 4.90 ευρώ.
Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.
Επειδη αυτό επέλεξα πρόσφατα, ξεχνάτε να αναφέρετε ότι προσφέρει κάθε μήνα δωροεπιταγή 6€ στα ΑΒ οπότε το πάγιο πέφτει στα 9€. Επίσης παίζει με το προγραμμα επιβράβευσης της Alpha bank, από όπου μπορεί κανείς να έχει πρόσθετη έκπτωση εξαργυρώνοντας πόντους.