Οι κατασκευαστές smartphones, και όχι μόνο, ακολουθούν την τακτική της προώθησης “όσο μεγαλύτερο/περισσότερο, τόσο το καλύτερο”, η οποία πιάνει ακόμη στο μεγαλύτερο μερίδιο χρηστών. Αν και κατά κύριο λόγο ισχύει, δεν αποτελεί κανονά, και σίγουρα τα MP δεν παίζουν τόσο μεγάλο ρόλο στη φωτογραφία, όσο θέλουν να μας πείσουν οι εταιρείες ότι παίζουν. Όπως και να έχει, το Sony Xperia 1 IV θα χτυπήσει ξανά αυτόν τον τομέα και η εταιρεία θα το λανσάρει ως κινηματογραφικό κινητό με καλές κάμερες.

Σύμφωνα με αναφορά το Xperia 1 IV θα έχει τέσσερις αισθητήρες κάμερας, τρεις 48MP και έναν 50MP, γιατί όσο περισσότερα τα MP τόσο το καλύτερο; Σωστά; Τέλος πάντων, η αλλαγή είναι μεγάλη αν αναλογιστούμε ότι το Xperia 1 III έχει τρεις αισθητήρες 12MP με μέγεθος pixels από 0.8μm έως 1,2μm.

Αναμένεται ο 50MP να είναι ο IMX766 με optical format 1/1.56″, ένας αισθητήρας 48MP θα είναι ο IMX 689 ή ο IMX 789, και θα υπάρχει επίσης ένας IMX582 48MP ή IMX586 1/2 ίντσας. Το κατά πόσο αυτές οι προβλέψεις και πληροφορίες πλησιάζουν στην πραγματικότητα θα το μάθουμε με τον καιρό ή μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2022 που περιμένουμε η Sony να λανσάρει το Xperia 1 IV.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Τελικά, μετά από χρόνια ικανοποίησης, αναρωτιέμαι τι νόημα έχει η ανακοίνωση ενός κορυφαίου προϊόντος, όταν αυτό θα βγει στην αγορά τη στιγμή που η κούρσα της τεχνολογίας θα έχει περάσει τη γραμμή. Το ίδιο και με όλα τα προηγούμενα κορυφαία μοντέλα της. Τελευταία και καταϊδρωμένη. Άσε που η SONY κατόπιν επίσημης δήλωσης του τεχνικού εκπροσώπου για την Ευρώπη, θεωρεί πως μετά το πέρας της εγγύησης, δεν υπάρχει κάλυψη στις συσκευές της. Δυστυχώς, δεν θα ξαναπάρω SONY αν και πολύ θα το ήθελα. Η ίδια η εταιρία, με δίδαξε με την πρακτική της, να μην πέσω πάλι στην παγίδα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.