Η αγορά των smartphone έχει αλλάξει σίγουρα πολλά στον χώρο της τεχνολογίας τα τελευταία χρόνια και ενώ τα μεγάλα ονόματα μπορεί να μην εκτιμούν την εμφάνιση νέων κατασκευαστών και τις όλο και πιο προσιτές προσφορές τους, δεν φαίνεται πως θα υπάρξει τέλος στην επανάσταση των κινητών συσκευών. Σήμερα, ο καθένας μας μπορεί να αποκτήσει ένα αξιοπρεπέστατο smartphone χωρίς να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη.

mediatek mt67xx

Η MediaTek λοιπόν, είναι μια από τις εταιρείες που πρέπει να ευχαριστήσουμε για την ύπαρξη πολλών οικονομικών συσκευών, αφού προσφέρει τους επεξεργαστές της σε πολύ χαμηλή τιμή και αν κρίνουμε από την τελευταία προσθήκη στην γκάμα των επεξεργαστών της, το επόμενο κύμα των low-end συσκευών μπορεί να είναι πιο εντυπωσιακό από ποτέ, αφού θα έχει υποστήριξη LTE με τιμή που θα ξεκινάει για τις συσκευές από τα μόλις $50!

Ο MT6738 είναι ο φθηνότερος από τους τρεις νέους επεξεργαστές. Χρησιμοποιεί τέσσερις πυρήνες ARM Cortex-A53, χρονισμένους στα 1,5 GHz και την Mali T860 MP1 GPU. Υποστηρίζει ανάλυση οθόνης έως 720P, έως και 4GB RAM και κάμερα έως 13MP, ενώ έχει και υποστήριξη για Cat.6 LTE.

Ο MT6750 είναι λιγάκι πιο δυνατός, με οχτώ Cortex-A53 πυρήνες, με τους τέσσερις να τρέχουν στα 1,5 GHz και τους άλλους τέσσερις στο 1,0 GHz. Η GPU είναι πιο ισχυρό επίσης, αφού χρησιμοποιεί την Mali T860 MP2, αλλά η ανάλυση εξακολουθεί να περιορίζεται στα 720p. Η υποστήριξη της κάμερας όμως, ανεβαίνει μέχρι τα 16MP.

Τελευταίος και πιο δυνατός από τους τρεις επεξεργαστής είναι ο MT6750T που είναι σχεδόν ίδιος με τον MT6750. Αυτός υποστηρίζει μέγιστη ανάλυση FullHD, ενώ χρησιμοποιεί και αυτός την Mali T860 MP2 GPU για τα γραφικά, ωστόσο υποθέτουμε ότι θα είναι χρονισμένη υψηλότερα σε αυτόν.

Οι τρεις επεξεργαστές θα μπουν σε παραγωγή μετά το κινεζικό νέο έτος, οπότε αν τα πράγματα κινηθούν όπως έχουν προγραμματιστεί, θα πρέπει να αρχίσουμε να βλέπουμε τις πρώτες οικονομικές συσκευές με τους παραπάνω επεξεργαστές μέσα στο καλοκαίρι.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.