Ο μεγαλύτερος κατασκευαστής Αndroid smartphone στον κόσμο, η Samsung, επέλεξε να μην τοποθετήσει Qualcomm SoC στα νέα Galaxy S6 και S6 Edge αλλά τον δικό της Exynos, ο οποίος κατάφερε να ξεπεράσει σε όλα τα multicore benchmarks τον Snapdragon 810.

Η δεύτερη μεγαλύτερη κατασκευάστρια επεξεργαστών, η MediaTek, τον τελευταίο καιρό έχει γίνει επίσης αρκετά ανταγωνιστική στον χώρο που άλλοτε ήταν κυρίαρχη η Qualcomm. Φήμες θέλουν την MediaTek και την Samsung σε συνεργασία, για κάποια επερχόμενα project, που θα αφορούν τις συσκευής της μεσαίας και οικονομικής κατηγορίας.

MediaTek-exec-hints-at-future-partnership-between-Samsung-and-MediaTekΑυτό είναι κάτι που μάλλον θα μειώσει και το κόστος των συσκευών, καθώς οι MediaTek είναι πιο χαμηλοί σε κόστος από ότι οι Snapdragon,  έτσι ελπίζουμε σε μείωση του κόστους στα ράφια, με μοντέλα με τις ίδιες ή ακόμα και καλύτερες επιδόσεις . Έτσι, η φήμες που ήθελαν η Samsung να τοποθετήσει chip της MediaTek στην low-end κατηγορία της σειράς Tizen επαληθεύονται.

Έτσι είχαμε δηλώσεις του αντιπροέδρου της MediaTek, για την επιθυμία να προχωρήσει σε μία νέα συνεργασία με την Samsung, αλλά και ότι η εταιρεία “έχουν γίνει κάποια βήματα σε αυτήν την κατεύθυνση”. Άλλωστε η εταιρία παρουσίασε πριν λίγες ημέρες, έναν νέο επεξεργαστή με ονομασία Helio X10 ο οποίος θα δουλεύει στα 64bit και θα στοχεύει  σε συσκευές της Hi-end κατηγορίας, ενώ έχει ήδη παρουσιάσει κάποιες προτάσεις για την μεσαία και οικονομική κατηγορία συσκευών.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.