Η MediaTek μόλις ανακοίνωσε το νέο μέλος της οικογένειας επεξεργαστών “P”, τον νέο Helio P20, ο οποίος αναμένεται να τοποθετηθεί σε smartphones που θα κυκλοφορήσουν το δεύτερο εξάμηνο του 2016.

helio-p20-3

Ο Helio P20 αποτελεί αναβάθμιση του τωρινού Helio P10 και εστιάζει στην βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης. Η MediaTek υπόσχεται περίπου 25% λιγότερη κατανάλωση ενέργειας και αύξηση στην ισχύ. Αυτό επιτυγχάνεται με τη χρήση 8 πυρήνων Cortex A53 στα 2.3GHz. Για τα γραφικά το chipset ενσωματώνει την Mali T800 στα 900 MHz, η οποία σήμερα είναι η πιο ισχυρή GPU της ARM.

helio-p20-1

Το πακέτο ολοκληρώνεται με την υποστήριξη μνήμης LPDDR4X. Αυτό είναι κάτι που βλέπουμε για πρώτη φορά σε mobile chip. Η τεχνολογία αυτή έρχεται με μια αναμενόμενη αύξηση 70% στο bandwidth και 50% λιγότερη κατανάλωση ενέργειας από τις LPDDR3 μνήμες.

helio-p20

Άλλα χαρακτηριστικά σχετικά με τον Helio P20 περιλαμβάνουν υποστήριξη για έως και δύο Full HD οθόνες στα 60 fps. Εντυπωσιακή επίσης είναι η υποστήριξη ISP, που είναι σε θέση να χειρίζεται μία κάμερα στα 24mp, ή δύο κάμερες, στα 13MP η κάθε μία, και εγγραφή βίντεο με ανάλυση έως 4K x 2K σε 30FPS. Η συνδεσιμότητα καλύπτεται από Cat.6 LTE με έως 300Mbps down/50Mbps up ταχύτητες δεδομένων, ενώ υποστηρίζει και Dual-SIM με Dual Standby. Υπάρχει τέλος, Wi-Fi ac, GPS/Glonass/Beidou, Bluetooth και ραδιόφωνο FM.

Πηγή | Via

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ