Τους τελευταίους μήνες τα benchmarks έχουν πάρει πραγματικά φωτιά από τις δοκιμές των high-end επεξεργαστών, που θα βρεθούν στο εσωτερικό των ναυαρχίδων του 2016, όπως ο Snapdragon 820. Ο δεκαπύρηνος Helio X20 (ή MT6797) της MediaTek, δεν ήταν όμως στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, ωστόσο σήμερα έκανε κι αυτός την εμφάνιση του στο Geekbench με ένα εντυπωσιακό σκορ.

MediaTek-MT6797-Helio-X20-deca-core-benchmark-scores

Όπως φαίνεται στην παραπάνω εικόνα, ο Helio Χ20 έφτασε τους 7000 πόντους στο multi-core test που είναι το μεγαλύτερο σκορ που έχουμε δει μέχρι σήμερα στο GeekBench. Από την άλλη πλευρά, τα αποτελέσματα του single-core test δεν είναι τόσο καλά, καθώς είναι λίγο παρακάτω από τον φετινό A9 της Apple και από τον Snapdragon 820. Ο Tri-cluster επεξεργαστής της MediaTek αποτελείται από δύο Cortex A72 πυρήνες και δύο τετραπύρηνους Cortex A53 πυρήνες.

Θα πρέπει φυσικά να περιμένουμε και πιο επίσημα αποτελέσματα, όταν ο επεξεργαστής δοκιμαστεί σε πραγματικές συνθήκες μέσα σε μια συσκευή για να δούμε πως ανταποκρίνεται, ενώ θα πρέπει επίσης να δούμε και πως τα πάει στα γραφικά με την τετραπύρηνη ARM Mali-T880 GPU.

 Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ