Σύμφωνα με κινεζικές αναφορές, η MediaTek θα αποκαλύψει δυο 64μπιτα LTE chipset στην MWC 2014. Θα είναι ο τετραπύρηνος MT6372 και ο οκταπύρηνος MT6752. Ο MT6372 έχει σχεδιαστεί να ανταγωνιστεί τον 64μπιτο Snapdragon 410 της Qualcomm, στην mid και entry κατηγορία. Αναμένεται να είναι διαθέσιμος το τρίτο τρίμηνο του έτους. Ο οκταπύρηνος ΜΤ6752 θα είναι το high-end SoC της εταιρείας και αναμένεται το τέταρτο τρίμηνο.

mediatek-chip-2

Σύμφωνα με άλλη πηγή και τα 2 chip θα υποστηρίζουν WCDMA, TD-SCDMA, GSM, LTE-TDD και LTE-FDD. Τα chipset θα είναι αρχιτεκτονικής Cortex-A53, βασισμένα στο 64bit ARMv8 σετ εντολών.

Η Cortex-A53 αρχιτεκτονική, η οποία χρησιμοποιείται και στον Snapdragon 410 μπορούμε να πούμε ότι είναι ο διάδοχος της Cortex A7. Έχει την δυνατότητα να τρέχει 32 και 64bit σετ εντολών αναλόγως το λειτουργικό σύστημα.

Η ARM περιμένει οι κατασκευαστές να τρέχουν τα Cortex-A53 chip στα 2GHz, ενώ δουλεύοντας τα στα 1GHz ξεπερνούσαν κατά πολύ την Cortex A9. Προσωπικά αυτή η είδηση με ενθουσίασε, αφού με τα chip της MediaTek θα δούμε πολύ ισχυρούς επεξεργαστές και mid range συσκευές.

Πηγή | Via

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.