Η ιστοσελίδα Digitimes αναφέρει ότι η Nvidia και η Mediatek έχουν έλθει σε συμφωνία για τη δημιουργία chipsets με GeForce GPUs ακόμη και από το επόμενο έτος. Πρωταρχικός στόχος είναι Windows σε ARM συσκευές. Αυτή τη στιγμή η Mediatek απολαμβάνει 20% μερίδιο σε επεξεργαστές που προορίζονται για entry level Chromebooks.

Στην παρούσα φάση η MediaTek κατασκευάσει chipsets για entry level Chromebooks και έχει ένα μερίδιο της τάξεως του 20%. Ένα flagship chip με δυνατή Nvidia GPU θα επιτρέψει στην Nvidia να εστιάσει ακόμη περισσότερο στη high-end laptop αγορά. Η Geforce GPU αναμένεται να αυξήσει τις gaming δυνατότητες των Mediatek chips που αυτή τη στιγμή χρησιμοποιούν ARM GPU designs.

Μην ξεχνάμε πως η NVIDIA έχει ήδη ARM επεξεργαστές, με ένανα από αυτούς να βρίσκεται στο Nintendo Switch, το οποίο φοράει Tegra chip, όμως αυτό έχει παλιώσει αρκετά. Υπάρχει και στο NVIDIA Shield που και αυτό έχει παλιώσει και πάνε χρόνια από τότε που το είδαμε στο techmaniacs. Ακόμα και με παλιότερες συσευές, η NVIDIA καταφέρνει να παράξει πολύ δυνατά γραφικά που αντέχουν ακόμα και σήμερα.

Τώρα, με μια NVIDIA GPU στα MediaTek chipsets, με αρχιτεκτονική ARM, θα δούμε ακόμα μεγαλύτερη αυτονομία και βελτιωμένες επιδόσεις, ενώ η NVIDIA έχει και πολύ μεγάλη εμπειρία στο ΑΙ, που πιθανότατα θα ενσωματωθεί. Αν όλα πάνε καλά, η Apple θα αποκτήσει έναν μεγάλο ανταγωνιστή για την σειρά Apple M.

Μέχρι στιγμής δεν έχουμε πληροφορίες για την κατηγορία που θα στοχεύει αυτή η συνεργασία, οπότε δεν είμαστε σίγουροι αν προορίζεται για laptops ή άλλες συσκευές που απαιτούν χαμηλή κατανάλωση, όπως τα smartphones. Το σίγουρο όμως είναι πως η Samsung και η AMD έχουν ταρακουνηθεί από αυτή τη συνεργασία.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.