Τα smart tag είναι ένας εύκολος τρόπος να παρακολουθείς τη θέση αντικειμένων κάθε μεγέθους. Υπάρχουν αρκετές ανεξάρτητες εταιρείες που έχουν κυκλοφορήσει τέτοιες συσκευές, ενώ τεχνολογικοί κολοσσοί όπως οι Apple και Samsung έχουν βγάλει τα δικά τους smart tag που είναι βαθιά συνδεδεμένα με τα οικοσυστήματα τους. Φαίνεται ότι η Google ετοιμάζει το δικό της smart tag που θα μπορούσε άνετα να ονομάζεται G Spot, ή τουλάχιστον θα είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον ένα τέτοιο όνομα.

Σύμφωνα με αναφορές, η ομάδα των Nest εργάζεται σε μία συσκευή με κωδικό όνομα “grogu”, “groguaudio”, ή “GR10”, που υποστηρίζει BLE και το πολύ φιλικό προς τέτοιου είδους συσκευές UWB. Επιπλέον, έχει ένα εσωτερικό ηχείο για την αναπαραγωγή ηχητικών σημάτων και θα είναι διαθέσιμη σε πολλά χρώματα. Ωστόσο, πουθενά δεν έχουν αναφερθεί πουθενά τα χαρακτηριστικά του hardware που έχει η συσκευή. Πότε θα κυκλοφορήσει; Κανείς δεν ξέρει. Όμως, θα μπορούσε να κάνει ντεμπούτο με τα Pixel 8.

G Spot Google Smart Tag

Όσον αφορά το ενδιαφέρον όνομα G Spot, αυτό προέρχεται από ένα concept του Ιταλού σχεδιαστή Obi Fidler. η συσκευή που δημιούργησε έχει κυκλικό σχήμα όπως το AirTag της Apple, χρωματικά ακολουθεί την παλέτα της Google, και παρέχει όλες της λειτουργίες που προσφέρει ένα smart tag. Πάντως, κάποιοι θα πλήρωναν πολλά λεφτά για να δουν τον Sundar Pichai να παραθέτει ένα ολόκληρο keynote σχετικά με το τι είναι το G Spot και πώς το εντοπίζεις μέσω του smartphone και άλλων έξυπνων συσκευών του κολοσσού της αναζήτησης.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.