Να επιλέξεις την ασφαλή αφαίρεση ή να μην την επιλέξεις: Αυτό είναι το ερώτημα που τίθεται συνήθως, αν και ακόμη ένα είναι, ποια διαφορά κάνει στο κάτω κάτω; Από την άφιξη των USB drivers, έχουμε προειδοποιηθεί πολλές φορές ότι θα πρέπει να επιλέγουμε την ασφαλή αφαίρεσή τους από τα Windows, αντί να τα αφαιρούμε κατευθείαν, αλλά αυτό πλέον αλλάζει. Με την Windows 10 1809, η Microsoft αλλάζει την εκ προεπιλογής πολιτική που ακολουθεί στα USB drives και σε άλλα αφαιρούμενα μέσα. Η αλλαγή σημαίνει ότι ο εκ προεπιλογής τρόπος αφαίρεσης αποθηκευτικών συσκευών φέρει πλέον την ονομασία Quick Removal, επομένως μπορείτε να το αφαιρέσετε γρήγορα, άμεσα, χωρίς δεύτερη σκέψη.

Η αλλαγή, αποτελεί μέρος του October 2018 update, το οποίο τώρα διατίθεται  ευρέως και η Microsoft εξηγεί συγκεκριμένα: Τα Windows περιλαμβάνουν δυο κύρια policies: Γρήγορη αφαίρεση (Quick removal) και Καλύτερες επιδόσεις (Better Performance), που ελέγχει πως το σύστημα αλληλεπιδρά με εξωτερικές αφαιρούμενες συσκευές, όπως USB thumb drives ή Thunderbolt συσκευές. Με την Windows 10 1809 η εκ προεπιλογής πολιτική είναι η Quick Removal, δηλαδή η γρήγορη αφαίρεση.

Με ενεργοποιημένη την επιλογή της γρήγορης αφαίρεσης, δεν υπάρχει λόγος να ακολουθείς τη διαδικασία της ασφαλούς αφαίρεσης. Αν θέλεις να επιλέξεις το Better Performance, που μπορεί να ενεργοποιηθεί και να απενεργοποιηθεί σε κάθε συσκευή ξεχωριστά, η Microsoft μας εξηγεί πως αυτό μπορεί να γίνει.

  • Σύνδεσε τη συσκευή σου στον υπολογιστή
  • Δεξί κλικ στο Start και έπειτα επέλεξε Disk Management
  • Εντόπισε τη συσκευή σου, κάνε δεξί κλικ πάνω σε αυτή και έπειτα πίεσε το Properties.
  • Επέλεξε το Policies και από εκεί κάνε τις ρυθμίσεις που επιθυμείς.

Αν επιλέξεις το Better performance, επέλεξε και το “Enable write caching on the device”. Η Microsoft σπεύδει να σημειώσει, ότι αν επιλέξεις το Better performance, θα πρέπει να ακολουθήσεις τη διαδικασία της ασφαλούς αφαίρεσης για την αφαίρεση της συσκευής, γιατί σε διαφορετική περίπτωση κινδυνεύεις να χάσεις τα δεδομένα σου.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.