Στο Android P  με τη διάρκεια της μπαταρίας θα ασχολείται η τεχνητή νοημοσύνη. Επομένως, οι χρήστες θα μπορούν να διατηρούν ενεργές τις συσκευές τους ολόκληρη την ημέρα, χωρίς να χρειάζεται να προβούν σε συνεχείς φορτίσεις. Αυτό ακριβώς μάθαμε κατά τη διάρκεια του Google I/O. Το χαρακτηριστικό, σύμφωνα με την Google αποκαλείται Adaptive Battery και θα μειώσει τις φορές που το CPU ξυπνά την οθόνη εξαιτίας των εφαρμογών που τρέχουν στο παρασκήνιο, κάτι που θα προσφέρει πολύ καλύτερη μπαταρία για όλη την ημέρα.

Βασιζόμενοι σε πληροφορίες που έδωσε η Google κατά τη διάρκεια του event, το Adaptive Battery feature θα σκανάρει εφαρμογές που λειτουργούν στο background και που δεν έχεις χρησιμοποιήσει για μια συγκεκριμένη περίοδο και θα τα κλείνει. Επιπλέον, θα προσαρμόζει τη φωτεινότητα της οθόνης ανάλογα με την χρήση. Δεν διευκρινίστηκε αν το Adaptive Battery feature θα λειτουργεί μαζί με το Adaptive Brightness feature, ωστόσο γνωρίζουμε ότι το Adaptive Brightness θα λειτουργεί βάσει των δραστηριοτήτων που κάνετε με τη συσκευή και του φωτός που λαμβάνουν οι αισθητήρες. Επιπλέον θα μαθαίνει τις προτιμήσεις σας για την φωτεινότητα της οθόνης αν προσαρμόσετε εσείς τον slider.

Δεν γνωρίζουμε πόσο ακριβώς χρόνο θα χρειαστεί για να μάθει τις συνήθειές σας από τη στιγμή που μεσολαβεί η AI, ωστόσο όμως το σίγουρο είναι ότι θα χρειάζεται κάποιο διάστημα. Τέλος, δεν αναφέρθηκε πότε θα κάνει το ντεμπούτο του, αλλά είναι μέρος του Android P και ίσως καταφθάσει με την δεύτερη DP.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.