Εδώ και καιρό, η Google δοκιμάζει τα YouTube Chapters. Αυτό το χαρακτηριστικό χωρίζει το βίντεο σε κομμάτια και κάνει πολύ πιο εύκολη την παρακολούθηση του. Αφού είδε λοιπόν ότι η λειτουργία αυτή αρέσει στους χρήστες την έκανε διαθέσιμη σε Android, iOS και Web.

Τα YouTube Chapters κόβουν την timeline του βίντεο σε κομμάτια. Κάθε κομμάτι έχει δικό του τίτλο που μπορεί να βλέπει ο χρήστης περνώντας το δάχτυλο ή το ποντίκι πάνω από το chapter. Το σημείο που αρχίζει το κάθε κομμάτι και τον τίτλο που θα έχει τα ορίζει ο δημιουργός του βίντεο, προσθέτοντας timestamps στο description.

Για να λειτουργούν τα YouTube Chapters πρέπει ο δημιουργός να έχει βάλει ένα timestamp στο “0:00” και να υπάρχουν στο βίντεο τουλάχιστον 3 timestamps, αλλιώς τα chapters δεν θα εμφανίζονται στην timeline.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.