Σε μια εποχή που μαστίζεται από την ανεξέλεγκτη διάδοση παραποιημένων και ψεύτικων εικόνων, η Sony κάνει ένα σημαντικό βήμα προς την καταπολέμηση της παραπληροφόρησης. Ο τεχνολογικός γίγαντας ανακοίνωσε πρόσφατα την ενσωμάτωση μιας πρωτοποριακής τεχνολογίας ελέγχου ταυτότητας εικόνας που θα κάνει το ντεμπούτο της στις φωτογραφικές μηχανές της μέχρι το 2024.

Η Sony αποκάλυψε ότι ολοκλήρωσε με επιτυχία έναν δεύτερο γύρο δοκιμών για την τεχνολογία ελέγχου ταυτότητας εντός της κάμερας, σε συνεργασία με το Associated Press (AP). Αυτή η πρωτοποριακή λύση στοχεύει στην επαλήθευση της γνησιότητας των εικόνων, διασφαλίζοντας ότι έχουν ληφθεί πραγματικά με φωτογραφικές μηχανές της Sony.

Περιγράφοντας την τεχνολογία, η Sony δήλωσε: “Αυτή η ψηφιακή υπογραφή εντός της κάμερας επιτρέπει τη δημιουργία ενός πιστοποιητικού γέννησης για τις εικόνες, επικυρώνοντας την προέλευση του περιεχομένου”. Η ψηφιακή υπογραφή δημιουργείται “τη στιγμή της λήψης” μέσα στο chipset της φωτογραφικής μηχανής.

Επίσημο το Sony Xperia 5 V με μεγαλύτερο αισθητήρα στην κύρια κάμερα

Η Sony σχεδιάζει να εισαγάγει τη λειτουργία ψηφιακής υπογραφής (aka πιστοποιητικού γέννησης) και την πιστοποίηση ταυτότητας μέσω του φορέα Content Authenticity Initiative (C2PA) μέσω μιας ενημερωμένης έκδοσης υλικολογισμικού. Αυτή η ενημέρωση έχει προγραμματιστεί να είναι διαθέσιμη για τις φωτογραφικές μηχανές Alpha 9 III, Alpha 1 και Alpha 7S III την άνοιξη του 2024.

Αν και η ανακοίνωση αντιμετωπίζεται με ενθουσιασμό, παραμένουν αναπάντητα ερωτήματα σχετικά με την προσβασιμότητα και τη χρηστικότητα αυτής της τεχνολογίας. Κατά τη διάρκεια των δοκιμών, η Sony και η AP χρησιμοποίησαν την εφαρμογή Photo Mechanics.

Ωστόσο, υπάρχει αβεβαιότητα σχετικά με το αν οι ψηφιακές υπογραφές θα είναι ορατές σε τυπικούς χρήστες PC χωρίς να βασίζονται σε μια συγκεκριμένη εφαρμογή. Η πιθανή ανάγκη για μια εφαρμογή θα μπορούσε να περιπλέξει τα πράγματα για τους καθημερινούς χρήστες που επιδιώκουν να επαληθεύσουν τη γνησιότητα των κοινών εικόνων.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.