Το επόμενο Sony Xperia Pro, το Pro-II, πρόκειται να εισαγάγει ένα πρωτοποριακό χαρακτηριστικό, θα έχει έναν περιστρεφόμενο δακτύλιο κάμερας που θα ρυθμίζει το ζουμ, το διάφραγμα και την εστίαση – παρόμοια με τα χειριστήρια στους φακούς των φωτογραφικών μηχανών DSLR/mirrorless – τουλάχιστον σύμφωνα με σχετική αναφορά.

Φαίνεται ότι η διάταξη της κάμερας θα μοιάζει με αυτή του Xperia Pro-I, με έναν περιστρεφόμενο δακτύλιο γύρω από τους φακούς. Αυτός ο φημολογούμενος περιστρεφόμενος δακτύλιος κάμερας αναμένεται να είναι ένας μοναδικός μηχανισμός ελέγχου, που θα διαχειρίζεται ένα από τα τρία χαρακτηριστικά, τα οποία αναφέραμε πιο πάνω, κάθε φορά.

Πιθανώς, το νέο Sony Xperia Pro-II θα έχει μεταβλητό φακό ζουμ που θα συμπληρώνει το μεταβλητό διάφραγμα της κύριας κάμερας. Οι πηγές εκφράζουν αμφιβολίες σχετικά με την ικανότητα της Sony να δημιουργήσει ένα σύστημα για ομαλές ρυθμίσεις διαφράγματος. Ωστόσο, μια παλαιότερη φήμη υπαινίσσεται την πιθανότητα το νέο Pro να υποστηρίζει πολλαπλά βήματα, από f/1.2 έως f/4.0.

Επιπλέον, ο περιστρεφόμενος δακτύλιος μπορεί να μην είναι αποκλειστικά για τον έλεγχο του συστήματος κάμερας του Xperia Pro. Θα μπορούσε να χρησιμεύσει ως πρόσθετο σύστημα ελέγχου για τις mirrorless φωτογραφικές μηχανές της εταιρείας, όταν το smartphone χρησιμοποιείται ως εξωτερική οθόνη.

Το υποτιθέμενο Sony Xperia Pro-II αναμένεται να κυκλοφορήσει το επόμενο έτος, τρία χρόνια μετά το ντεμπούτο του Pro-I στην αγορά. Τα Xperia 1 VI και 5 VI ενδέχεται να παρουσιαστούν στο Mobile World Congress (MWC) του επόμενου έτους, με το Pro-II να τα συνοδεύει, ή να έχει ένα ξεχωριστό λανσάρισμα.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Ο δακτύλιος υπήρχε στο Samsung s4 zoom προ δεκαετίας , δεν είναι κάτι καινούριο. Η Samsung έβγαλε μετά το kzoom και σταμάτησε τη σειρά zoom. Είχαν 10x οπτικό φανταστικά καμεροκινητα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.