Η vivo εργάζεται σε προσαρμοσμένα chip τα οποία θα χρησιμοποιήσει στα επόμενης γενιάς smartphones της. Παράλληλα, η εταιρεία αποκάλυψε ότι συνεργάζεται με το τμήμα Lytia της Sony για τη δημιουργία μιας προσαρμοσμένης έκδοσης του αισθητήρα LYT800 για τη σειρά vivo X100.

Ο LYT800 κάνει χρήση του stacked design της Sony που διαχωρίζει τις φωτοδιόδους και τα τρανζίστορ για ανάγνωση σε δύο layer (κανονικά βρίσκονται δίπλα – δίπλα). Αυτό δημιουργεί περισσότερο χώρο, οπότε ο αισθητήρας 1/1.43″ Lytia LYT800 αναμένεται να έχει απόδοση σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού παρόμοια με αισθητήρες 1″. Ο LYT800 θα έχει ανάλυση 53MP.

Επιπλέον, η vivo αξιοποίησε τον συνεργάτη της Zeiss για να δημιουργήσει τον τηλεφακό Vario-Apo-Sonner για τη σειρά X100. Αυτός θα έχει floating lens design που θα του επιτρέπει να εστιάζει σε κοντινότερες αποστάσεις.

Πέραν αυτών, η εταιρεία ανακοίνωσε τον V3 ISP, ένα 6nm chip με προηγμένες λειτουργίες μετα-επεξεργασίας και υποστήριξη για πράγματα όπως βίντεο σε λειτουργία πορτρέτου έως και 4K.

Τέλος, μάθαμε ότι το global vivo X100 θα χρησιμοποιεί ένα από τα chip της σειράς Dimensity 8 – η κινεζική παραλλαγή θα μπορούσε να έχει τον Dimensity 9300, 12GB RAM, 256GB αποθηκευτικό χώρο, οθόνη AMOLED 120Hz, και μπαταρία 5.000mAh με φόρτιση 100W.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.