Η ανθρωπότητα γνωρίζει τι σημαίνει στην Ουκρανία, αλλά οι κάτοικοι της Ρωσίας λαμβάνουν κάπως διαφορετική πληροφόρηση. Πολλοί Ρώσοι κάτοικοι ανησυχούν για όσα συμβαίνουν και διαφωνούν με τις πράξεις της κυβέρνησης τους. Καθώς η χώρα έχει αποκλειστεί σχεδόν πλήρως από τον έξω κόσμο, όσοι ζουν εκτός αυτής βρίσκουν παράδοξους τρόπους να μεταφέρουν τα νέα για την εισβολή στην Ουκρανία στους κατοίκους της Ρωσίας.

Μία από τις μεθόδους που χρησιμοποίησαν οι κάτοικοι είναι να επικοινωνούν με όσους βρίσκονται στην Ουκρανία ή γνωρίζουν περισσότερα για το θέμα με κριτικές μέσω της Google σε εστιατόρια της Μόσχας και όλης της Ρωσίας. Για παράδειγμα, στο Grand Cafe Dr. Zhivago, ένα διάσημο εστιατόριο με εκλεκτά γεύματα στη Μόσχα με θέα στο Κρεμλίνο, έγραψαν κριτικές με τη σκληρή αλήθεια και μερικοί επισύναψαν φωτογραφίες της καταστροφής που προκάλεσε ο ρωσικός στρατός.

Ένα άτομο χρησιμοποίησε ακόμα και τη λειτουργία των ερωτήσεων της Google, η οποία επιτρέπει στους άλλους θαμώνες και στο εστιατόριο να κάνουν και να απαντούν ερωτήσεις σχετικά με την εμπειρία τους, για να γράψει μηνύματα στους Ρώσους πολίτες. Για παράδειγμα, ένας χρήστης απάντησε: “Η κυβέρνησή σας λέει ψέματα για τη σύγκρουση στην Ουκρανία. Δεν είναι μια επιχείρηση διάσωσης, δεν υπάρχουν ναζί εκεί! Είναι ένας πόλεμος που ξεκίνησε ο Πούτιν ενάντια σε ένα ολόκληρο έθνος, ενάντια σε παιδιά, γυναίκες και άνδρες”.

Όλα πήγαιναν καλά μέχρι που κάποια στιγμή πολλές από τις κριτικές διαγράφηκαν. Φαίνεται ότι η Google ανακάλυψε τον τεράστιο όγκο μη έγκυρων κριτικών και ανακοίνωσε ότι είδε αύξηση περιεχομένου στο Maps που αφορά τον πόλεμο στην Ουκρανία και γι’ αυτό αύξησε την προστασία στην τοποθεσία για να ελέγξει και να αποτρέψει περιεχόμενο που παραβιάζει τους όρους και τις πολιτικές των χαρτών. Μεταξύ άλλων, μπλόκαρε τις νέες κριτικές, τις φωτογραφίες, και τα βίντεο στην περιοχή.

Το συγκεκριμένο εστιατόριο εμφανίζεται προς το παρόν κλειστό, αλλά με τη βοήθεια της τεχνολογίας οι άνθρωποι θα βρουν άλλους τρόπους να επικοινωνήσουν την αλήθεια στους κατοίκους της Ρωσίας για όσα συμβαίνουν στην Ουκρανία και ακόμα παραπέρα.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.