Η Samsung είναι αρκετά έμπειρη στο να παρέχει ενημερώσεις ασφαλείας στον τεράστιο κατάλογο συσκευών της, πολύ συχνά προτού η Google ενημερώσει τα δικά της smartphones. Ωστόσο, πολλά τηλέφωνα της Samsung που πουλήθηκαν τα τελευταία χρόνια αποστέλλονται με ένα ενοχλητικό κενό ασφαλείας που θα μπορούσε να επιτρέψει στους χάκερ να εξάγουν ευαίσθητες πληροφορίες από τις συσκευές.

Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ στο Ισραήλ διαπίστωσαν ότι πολλά μοντέλα τηλεφώνων Galaxy S8, Galaxy S9, Galaxy S10, Galaxy S20, και Galaxy S21 δεν αποθήκευαν σωστά τα κρυπτογραφικά τους κλειδιά, επιτρέποντας στους χάκερ να εξάγουν αποτελεσματικά τις πληροφορίες που είναι αποθηκευμένες σε αυτά, οι οποίες θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν ευαίσθητα δεδομένα, όπως κωδικοί πρόσβασης.

Ολόκληρη η αναφορά, την οποία θα βρείτε στον σύνδεσμο της πηγής, περιγράφει πώς οι ερευνητές παρέκαμψαν τα μέτρα ασφαλείας στις συσκευές Samsung. Το μεγαλύτερο μέρος του είναι τεχνολογική ορολογία και δεν θα έχει νόημα για κανέναν χωρίς υπόβαθρο κατάλληλων γνώσεων. Αυτό μας αφήνει όμως με ένα σημαντικό ερώτημα. Θα πρέπει να ανησυχείτε για αυτό;

Η απάντηση σε αυτό είναι όχι, κυρίως επειδή τα προαναφερθέντα ζητήματα έχουν ήδη διορθωθεί από τη Samsung, η οποία ειδοποιήθηκε για το πρόβλημα αμέσως μετά την ανακάλυψή του. Η πρώτη επιδιόρθωση άρχισε να κυκλοφορεί με την ενημέρωση ασφαλείας του Αυγούστου 2021 και μια επακόλουθη ευπάθεια αντιμετωπίστηκε με την ενημέρωση ασφαλείας του Οκτωβρίου 2021.

Ωστόσο, θα χρειαστεί ο κάθε χρήστης να κάνει έναν έλεγχο και να βεβαιωθεί ότι η συσκευή του έχει λάβει μία από τις παραπάνω ενημερώσεις. Αν η Samsung έχει σταματήσει την υποστήριξη, αλλά θέλουν ακόμα να χρησιμοποιεί τη συσκευή του θα πρέπει να εξετάσει τη χρήση κάποιας custom ROM.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.