Ο γνωστός YouTuber, Marques Blownlee (MKBHD) επισκέφτηκε πρόσφατα το εργαστήριο της Apple. στο οποίο η εταιρία δοκιμάζει την ανθεκτικότητα των iPhones. Ο MKBHD μοιράστηκε αρκετά σύντομα βίντεο στο κοινωνικά του δίκτυα. Οι τεχνικές που χρησιμοποιεί η Apple στοχεύει  σε συγκεκριμένα σημεία ελέγχου της συσκευής ώστε να πληροί η συσκευή τα απαραίτητα πρότυπα που απαιτεί η συσκευή για την κυκλοφορία τους στην αγορά.

Τα πρώτα βίντεο είναι οι δοκιμές τις Apple, προκειμένου να έχει την πιστοποίηση IP. Σε αυτή έχουμε προσομοίωση βροχής, ριπές νερού χαμηλής πίεσης και τέλος ριπές νερού με μεγάλη πίεση. Μάλιστα, το τρίτο τεστ για νερό υψηλής πίεσης, είναι το πιο βάναυσο από όλα, με την ρίψη νερού να γίνεται από πυροσβεστικό σωλήνα. Φυσικά υπάρχει και η δοκιμή βύθισης σε δοχείο γεμάτο νερό, ώστε μετρηθεί και η αντοχή του σε διάφορα βάθη.

Φυσικά, η Apple δοκιμάζει τα τηλέφωνά της και στις πτώσεις, με ένα ρομποτικό χέρι να δουλεύει ακατάπαυστα σηκώνοντας τα τηλέφωνα και ρίχνοντάς τα, επαναλαμβανόμενα. Η εταιρία έχει κάμερες, που παρατηρούν την στιγμή της πρόσκρουσης, σε αργή κίνηση, ώστε να να μπορεί να παρατηρήσει τα σημεία που μπορεί να αποτελέσουν πρόβλημα στην δομική συνοχή της συσκευής.

Μια άλλη δοκιμή που γίνεται στα iPhones έχει να κάνει με την ανθεκτικότητα σε ταρακουνήματα. Στο παρελθόν οι κάμερες συσκευών είχαν προβλήματα με τους κατόχους που οδηγούσαν μηχανή, καθώς τα τραντάγματα διέλυαν τις κάμερες και την σταθεροποίηση. Η Apple πλέον το γνωρίζει αυτό και έχει δημιουργήσει ένα τεστ, για αυτό τον σκοπό.

Όπως καταλαβαίνετε, οι δοκιμές που κάνουν οι Apple και οι υπόλοιπες εταιρίες, είναι αρκετά αναλυτικές. Ο στόχος τους είναι να δημιουργούν ανθεκτικές συσκευές, τόσο για την φήμη της εταιρίας, όσο και για το κόστος επισκευής που έχουν οι συσκευές και το οποίο είναι εντός εγγύησης, κάτι που σημαίνει κόστος για την εταιρία.

Προσωπικός αριθμός πολίτη: Αυτοί είναι οι 12 (αριθμοί – χαρακτήρες) που θα έχει

Μπορεί οι δοκιμές να μην είναι τόσο σκληρές όσο αυτές του JerryRigEverything, όμως παραμένουν εντυπωσιακές. Πως σας φάνηκαν;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.