Ίσως να αναρωτιέσαι πως οι spammers παίρνουν το email σου. Τους το δίνεις πολύ απλά, όταν πραγματοποιήσεις εγγραφή για μια εφαρμογή ή για μια υπηρεσία και δίνεις το email σου για να κάνεις verify τον λογαριασμό σου. Στη συνέχεια, αυτή η εφαρμογή ή η υπηρεσία πουλά την διεύθυνση του email σε διαφημιστές που πλέον γνωρίζουν ποιες υπηρεσίες και εφαρμογές σου αρέσουν, με αποτέλεσμα να μπορούν να σου προβάλλουν σχετικό περιεχόμενο. Πρόκειται για μια σκιώδη τακτική, που σε ορισμένα μέρη του κόσμου είναι παράνομη.

Την επόμενη φορά που θα πραγματοποιήσεις εγγραφή κάπου, σε μια ιστοσελίδα ή σε ένα website, πρόσθεσε ένα + σύμβολο και ένα μοναδικό αναγνωριστικό μετά το username σου αλλά πριν το @. Επομένως ένα email της μορφής [email protected] θα γίνει [email protected]

Το ιδανικό είναι να χρησιμοποιήσεις το όνομα της εφαρμογής για να βρεις ακριβώς ποιος έχει πουλήσει τα δεδομένα σου. Αν πραγματοποιήσεις εγγραφή για έναν TikTok λογαριασμό με το [email protected] και στη συνέχεια αρχίσεις να λαμβάνεις πολλά spam emails από τη συγκεκριμένη διεύθυνση, τότε θα γνωρίζεις ότι το TikTok ήταν αυτό που πούλησε τη διεύθυνση.

Ο λόγος που λειτουργεί κάτι τέτοιο είναι επειδή το Gmail αγνοεί οτιδήποτε βρίσκεται μετά το  +, αλλά παραδίδει το email σου. Επομένως έλεγξε το πεδίο του αποστολέα στο επόμενο spam μήνυμα. Πολλές υπηρεσίες βέβαια, μπορεί να μην σου επιτρέψουν τη χρήση του συμβόλου +, τότε μπορείς απλά να προσθέσεις μια τελεία σε οποιοδήποτε σημείο του username σου. Δηλαδή ένα email της μορφής [email protected] μπορεί να γίνει [email protected] και [email protected] σε άλλη ιστοσελίδα, κ.ο.κ.

 4 ΔΩΡΕΑΝ εναλλακτικές στο Netflix που πραγματικά δουλεύουν!

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News 

Προσθέστε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.