Συχνά, θεωρείται υπεύθυνο από πολλούς το iPhone X για το γεγονός ότι πολλοί Android κατασκευαστές έχουν προβεί στην αντιγραφή του εν λόγω feature. Υπάρχει όμως ένα εντελώς δωρεάν app, το οποίο έχει αναπτυχθεί από έναν moderator του XDA Developers και έχει επιφορτιστεί με έναν και μόνο ρόλο. Να κρύψει την εγκοπή από την οθόνη του smartphone σου. Ο τρόπος που λειτουργεί είναι πολύ απλός. Δημιουργεί ένα black overlay πάτω από την status bar, αλλά κάτω από τα στοιχεία του. Με αυτόν τον τρόπο η status bar παραμένει μαύρη, αλλά τα notifications icons, το ρολόι και άλλα εικονίδια της status bar παραμένουν εμφανή στη κορυφή.

Το app ενσωματώνεται ως quick settings tile, υπό την έννοια ότι θα μπορέσετε να προσθέσετε το tile στα quick settings tiles. Έτσι θα είστε σε θέση να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε την εγκοπή εύκολα και γρήγορα.

Υπενθυμίζουμε, ότι το Huawei P20 θα διαθέτει ένα τέτοιο χαρακτηριστικό. Γίνεται εμφανές, ότι πολλές εταιρείες κατάλαβαν, ότι δεν θα τους αρέσει ένα τέτοιο feature, επομένως επιτρέπουν την απενεργοποίηση της εγκοπής κάνοντας μαύρη την περιοχή της εγκοπής.

Σύμφωνα με το XDA Developers, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να εγκαταστήσεις την εφαρμογή. Να σημειώσουμε, ότι το μόνο που χρειάζεται είναι ένα μόνιμο notofication, ώστε το Android να μην σκοτώσει την εφαρμογή στο background.

Μπορείς να κατεβάσεις την εφαρμογή από το Play Store.

Σχετικό θέμα:

Quick tip: Μπορείς να απενεργοποιήσεις την εγκοπή στο Huawei P20

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.