Λίγο μετά την κυκλοφορία της πρώτης Android 11 Developer preview τον Φεβρουάριο, μάθαμε ότι η Google εργαζόταν σε ένα νέο set gestures που έφεραν την κωδική ονομασία Columbus. To feature σου επιτρέπει να πιέζεις δυο φορές στο πίσω μέρος του Pixel smartphone σου για την επιτέλεση εργασιών όπως την εκκίνηση της Google Assistant, την εκκίνηση του Camera app, τον έλεγχο της αναπαραγωγής πολυμέσων και πολλά άλλα. Στην Android 11 Developer Preview 2, η Google συνέχισε την εργασία πάνω σε αυτά τα gestures με περισσότερες ενέργειες, όπως τη λήψη screenshot και το άνοιγμα του recent apps overview. Ωστόσο αυτά τα gestures ήταν κρυμμένα από τους χρήστες Pixel συσκευών και οι Android 11 beta εκδόσεις που ακολούθησαν, δεν τα είχαν καθόλου.

Ωστόσο, ο developer Kieron Quinn, κατάφερε να κάνει port τα εν λόγω features ώστε να δουλεύουν βασικά σε οποιαδήποτε Android συσκευή. Η νέα του εφαρμογή, αποκαλείται Tap, Tap και φέρνει το double tap gesture σε οποιαδήποτε ARMv8 συσκευή, που τρέχει Android 7 Nougat και άνω. Στο demo video του XDA Developers που βρίσκεται παραπάνω, το double tap στο πίσω μέρος του Pixel 4 εκκινεί το camera app. Με τη χρήση Accessibility Service, το Tap, Tap μπορεί να αναγνωρίσει όταν πιέζεις το πίσω μέρος του smartphone και να επιτελέσει διάφορες διεργασίες.

Μετά την εγκατάσταση της εφαρμογής θα πρέπει να ενεργοποιήσεις το  Accessibility Service στις ρυθμίσεις. Μόλις το ενεργοποιήσεις, θα πρέπει να επιλέξεις ένα μοντέλο συσκευής στα Gesture Settings. Υπάρχουν 3 μοντέλα συσκευών που αντιστοιχούν σε 3 TensorFlow Lite μοντέλα, που η Google εκπαίδευσε για να αναγνωρίζει τα taps στο πίσω μέρος των Pixel 3XL, Pixel 4 και Pixel 4XL.

Κάτω από την ενότητα Actions, θα μπορείς να επιλέξεις τι συμβαίνει όταν πιέζεις δυο φορές το πίσω μέρος της συσκευής. Στο Gates section μπορείς να επιλέξεις ποιες συνθήκες θα πρέπει να ικανοποιούνται για να σταματήσουν τα double taps στο πίσω μέρος από την επιτέλεση μιας ενέργειας. Για παράδειγμα όταν η οθόνη είναι σβηστή,. Μπορείς να κατεβάσεις την εφαρμογή από το θέμα του XDA Developers εδώ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.