Το πολύωρο campaign του Half-Life: Alyx προσφέρει αμέτρητες φοβερές στιγμές διασκέδασης. Πέρα από την ατελείωτη δράση όμως προάγει τις τέχνες και τη γνώση, ή τουλάχιστον οι παίκτες εκμεταλλεύονται ένα στοιχείο του παιχνιδιού για να δημιουργούν και να διδάσκουν. Όποιος φοβάται μήπως διαβάσει κάποιο spoiler, όχι δεν υπάρχει περίπτωση να συμβεί κάτι τέτοιο, οπότε προχώρα άφοβα.

Στην αρχή του παιχνιδιού οι παίκτες βρίσκονται σε ένα κατεστραμμένο θερμοκήπιο, σε μία στέγη στη City 17. Σε κάποιο σημείο υπάρχει μία γομολάστιχα και μερικοί μαρκαδόροι, που επιτρέπουν στον παίκτη να γράψει ότι θέλει στο γυαλί του θερμοκηπίου. Ήδη αρκετοί παίκτες έχουν μοιραστεί έργα τους στα social media.

Ωστόσο, ένας χρήστης πέρασε σε άλλο επίπεδο. Δημιούργησε ένα βίντεο διάρκειας 15 λεπτών στο οποίο διδάσκει τους μαθητές του γεωμετρία. Ο Τίτλος του βίντεο είναι “Let’s Play: Angle Vocabulary Review (in Half-Life: Alyx)”, και ο χρήστης με το όνομα Charles Coomber χρησιμοποιεί τους μαρκαδόρους του παιχνιδιού για να παραδίδει μαθήματα εξ αποστάσεως.

Σύμφωνα με την περιγραφή του βίντεο, ο Charles Coomber ετοιμάζει μία σειρά μαθημάτων εντός του Half-Life: Alyx, τα οποία θα καλύψουν την ύλη μιας ολόκληρης εβδομάδας μαθημάτων.

Πρόκειται για μία ιδιαίτερα έξυπνη χρήση του συγκεκριμένου χαρακτηριστικού από το Half-Life: Alyx. Εκτός του ότι δίνει την αίσθηση ότι αυτός που παρακολουθεί το βίντεο βρίσκεται “στην τάξη” με τον καθηγητή “στον πίνακα”. Εντάξει, πρόκειται για μία τάξη σε μεταποκαλυπτικό σκηνικό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.